Els Xiquets de Reus tornen a lluir el 3de9 amb folre

Els de la camisa avellana també han carregat el 4de9 amb folre per segona vegada a la seva història
Els Xiquets de Reus han pogut tornar a consolidar el 3de9 amb folre | Laia Solanellas

Els Xiquets de Reus són la quarta colla de la demarcació de Tarragona que ha aconseguit descarregar aquesta temporada un castell de 9 pisos. Després de recuperar la categoria l’any passat, els de la camisa avellana han pogut descarregar el 3de9 amb folre en tres ocasions.

Gamma alta de 8 més apamada

També han mantingut la gamma alta de 8 amb el 2de8 amb folre i el 5de8 com a màxims exponents Tot i això, la catedral la van perdre a mitjan de temporada després d’una caiguda a la festa major de Gràcia.

La millor de versió de 4de8, sobretot, a partir del mes de juny, ha fet que la colla de la capital del Baix Camp s’hagi pogut plantejar el 4de9 amb folre, estructura que havien carregat el 2015. A la diada del Mercadal d’enguany, després de completar el 3de9 folrat de sortida, els de la camisa avellana van tornar a coronar el quatre. La lentitud de la canalla va fer que la construcció cedís pels pisos inferiors poc després de l’aleta.

La novetat del 2019 als Xiquets de Reus ha estat l’estrena de la nova tècnica. Després de dos anys, el cap de colla, Toni Rull va plegar a finals del 2018. A l’hivern, el relleu el van agafar Maria Alegret i Edu Valls, dues persones joves que, tot i els contratemps a l’hora d’arrossegar camises, han aconseguit millorar els resultats de la temporada anterior.

Objectiu 2020: Descarregar el 4de9f

De cara el futur, els reusencs, a banda de mantenir el 3de9 amb folre, haurien de mirar de descarregar també el 4de9 amb folre. D’altra banda, els castells amb el pilar al mig també han de ser una aposta mig o llarg termini. Els resultats de final d’any els donen pràcticament el bitllet Concurs de Castells de diumenge, encara que com és habitual, la colla abans de la competició tarragonina votarà en assemblea si hi prenen part.

Els Xiquets de Reus volen descarregar el 4de9f la pròxima temporada | ACN

 

Estadístiques de la temporada 2019 (A partir del 5de7)

5de7 7d+1id

2de7 6d+1i

4de8 9d

3de8 13d

2de8f 7d+2id

5de8 2d+1c

4de9f 1c

3de9f 9d+5id

"La Nit de Castells es tornarà a celebrar al desembre" "🚀RESUM TEMPORADA 2019: Els Xiquets de Tarragona deixen la categoria de 9"