Apareixen paquets sospitosos davant les seus d'Òmnium, l'ANC i ERC a Barcelona

Els TEDAX ja estarien examinant la troballa, segons apunten les primeres informacions
Apareixen paquets sospitosos davant les seus d'Òmnium, l'ANC i ERC a Barcelona | Twitter

 

La presència d'un paquet sospitós davant la seu d'Òmnium Cultural ha obligat a tallar el carrer Diputació de Barcelona el matí d'aquest dimecres. Segons apunta 'El Periódico', l'objecte en qüestió seria una garrafa que conté un líquid verd i compta amb una etiqueta on hi ha escrit 'TNT' i hi apareix una bandera d'Espanya, i en aquests moments efectius dels TEDAX estarien fent les primeres comprovacions, si bé podria tractar-se només d'un artefacte simulat.

De fet, i tal com ha explicat la mateixa entitat, «aquesta matinada ha aparegut un paquet sospitós davant la seu nacional d'Òmnium Cultural. Els Mossos d'Esquadra han activat els protocols i dispositius habituals en aquests casos. La previsió és que en breu la situació torni a la normalitat». En aquest sentit, cal destacar que les autoritats ja han reobert la zona acordonada, localitzada entre Plau Claris i Bruc.

Objectes similars a les seus d'ERC i de l'ANC

Amb tot, aquest no ha estat l'únic paquet sospitós que s'ha trobat aquest matí, ja que s'haurien trobat objectes similars davant les seus d'ERC i l'ANC, si bé la troballa davant l'Assemblea Nacional Catalana hauria tingut lloc al voltant de la una de la matinada i els Mossos d'Esquadra ja se l'haurien endut per analitzar el líquid blanc que contenia. Per aquest motiu, el carrer Calàbria també ha quedat tallat durant una estona, però ja s'ha reobert fa una mica.

També et pot interessar...

"❗ Torra transmet per carta a Sánchez la «indignació» del Govern" "❗ 1-O: La Policia Nacional enviarà 200 antidisturbis a Catalunya"