Barcelona limitarà l'accés a parcs i platges ja aquesta tarda

D'aquesta manera, es busca facilitar el seu tancament per a la propera nit
Una de les platges de Barcelona el cap de setmana passat. | cedida

L'Ajuntament de Barcelona té tots els serveis municipals activats per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, que recomana que sigui «familiar, en grups reduïts i a prop de casa». El consistori ha recomanat evitar aglomeracions i desplaçaments i complir totes les mesures de prevenció, com la distància d'1,5 metres, portar mascareta i rentar-se les mans.

Restriccions des de les 13.30 hores als parcs i les 19.00 hores a les platges

Les platges de la ciutat estaran tancades des de les 20.00 hores d'aquest dimarts, tot i que el consistori ha anunciat que a partir de les 19.00 hores es restringirà l'accés. La reobertura es farà aquest dimecres a les 10.00 hores. Pel que fa als parcs, s'avançarà el tancament a les 15 hores i es restringirà l'accés a partir de les 13.30 hores. El dispositiu de neteja estarà format per 115 equips i 281 treballadors.

El Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) posarà en marxa el seu dispositiu i presentarà una major atenció a la zona forestal, perllongant el dispositiu de vigilància fins ben entrada la matinada. Enguany les fogueres no estan autoritzades i només es permeten foguerons de petit format sempre que estiguin degudament encerclats i amb aforament reduït. La superfície màxima és d'un metre quadrat i hauran de fer-se dins un braser, graella o superfície feta de totxanes i sauló.

D'altra banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu a tota la ciutat mantenint especial atenció als espais on es puguin produir aglomeracions per tal que es respectin les mesures que es marquen per fer front a la pandèmia. També es treballa per evitar la venda no autoritzada d'aliments ni de begudes alcohòliques o de substàncies no permeses. La Guàrdia Urbana mantindrà especial atenció en els indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del Parc de Collserola (Sarrià – Sant Gervasi, Horta –Guinardó i Nou Barris).

Controls preventius d'alcoholèmia

Aquesta nit de revetlla també s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat i es podran fer restriccions de mobilitat en determinades zones per evitar aglomeracions.

D'altra banda, el dispositiu de neteja canvia respecte anys anteriors a conseqüència del tancament de platges. Per això, l'Ajuntament ha informat que es dotarà el servei de màxima polivalència i flexibilitat per poder fer front a les diferents necessitats de neteja i amb l'objectiu prioritari de normalitzar la neteja de la ciutat durant les primeres hores del matí d'aquest dimecres. En concret, el dispositiu estarà format per 115 equips i 281 treballadors al conjunt de la ciutat.

"Atenció: La decisió que podria acabar amb els permisos de sortida dels presos" "Pèssimes notícies d'Ecologistes en Acció sobre l'aire que respirem"