Catalunya, la comunitat autònoma més infidel d'Espanya durant el confinament

7 de les 20 ciutats més infidels són catalanes
Moltes parelles aposten per buscar una alternativa abans del divorci | ACN

El confinament que s'ha viscut en els últims mesos per l'arribada del coronavirus al país ha comportat un clar aïllament social. Gairebé durant dos mesos seguits moltes persones han passat les 24 hores del dia amb la seva parella, cosa que s'ha tornat en una rutina aclaparadora i molts han optat per buscar una alternativa per evitar el divorci. 

La plataforma Ashley Madison, portal líder en cites per a persones casades, porta activa des de l'any 2012 a Espanya. Al llarg d'aquesta pandèmia el nombre d'inscrits a la pàgina ha crescut notòriament, i és que molts aposten per trobar fora del matrimoni o de la parella allò que s'ha perdut. «Per a nosaltres, començar una relació extramatrimonial sol significar salvar un matrimoni», assegura el responsable d'Ashley Madison al mercat europeu, Christoph Kreamer. 

Les capitals catalanes, entre els primers llocs

Des de la plataforma han volgut fer un estudi per comprovar quines ciutats han optat més per aquesta alternativa durant la quarantena, i sorprèn que 7 de les 20 ciutats més infidels de tot el país es troben a Catalunya

Catalunya és la comunitat més infidel, segons l'estudi | Cedida

Segons dades basades en les noves inscripcions a la plataforma del 14 de març al 7 de juny de 2020, un 34% de les persones més infidels es concentren a la comunitat catalana. Entre les 7 ciutats que apareixen al rànquing hi ha les quatre capitals de província: Barcelona (1), Girona (2), Tarragona (8) i Lleida (10). En el 14è lloc se situa Sabadell, i per acabar trobem també Sant Boi de Llobregat (17) i Manresa (19), ambdues amb menys de 85.000 habitants. 

A partir dels resultats obtinguts, s'arriba a la conclusió que en temps de crisi, de canvis o d'incerteses, es potencien les relacions extramatrimonials. Moltes parelles senten la necessitat de buscar quelcom nou, i cerquen solucions que no aboquin al divorci, sinó tot el contrari. Moltes han continuat mantenint la seva infidelitat durant la quarantena, però moltes altres s'han plantejat un nou estil de vida. Segons una enquesta realitzada a 1.230 usuaris de la plataforma el juliol del 2019, més del 60% de les persones que aposta per aquesta alternativa observen un efecte positiu amb la seva parella. 

Top 20 ciutats més infidels

A continuació exposem el llistat complet de les 20 ciutats més infidels d'Espanya:

 1. Barcelona
 2. Girona
 3. Pozuelo de Alarcón
 4. Lleó
 5. Las Rozas
 6. Madrid
 7. Granada
 8. Tarragona
 9. Toledo
 10. Lleida
 11. Alcobendas
 12. Bilbao
 13. Santiago de Compostel·la
 14. Sabadell
 15. València
 16. La Corunya
 17. Sant Boi de Llobregat
 18. Logronyo
 19. Manresa
 20. Pontevedra

"Una presó catalana retira el gel desinfectant a les recluses per un motiu surrealista" "El gran gest de CaixaBank a Catalunya que s'ha sabut avui mateix"