Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

El Col·legi de Metges de Barcelona demana mesures més contundents a Madrid per frenar la segona onada

«El virus continua sent igual de perillós», recorden els facultatius

«Si no s'actua de manera més contundent a Madrid, es pot repetir el mateix que ja va passar al març», són les paraules del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, en declaracions a una entrevista de Catalunya Ràdio. Padrós demana mesures més contundents per frenar la segona onada de coronavirus i evitar que la pandèmia es descontroli arreu de l'estat. «El virus continua sent igual de perillós», recorda.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona creu que no n'hi ha prou amb les mesures actuals a causa de la «potencialitat d'expansió radial» de Madrid i ja fa dies que parla «obertament de confinament». D'altra banda, assegura que les xifres de Catalunya «no són bones» però que la Generalitat ha pres les decisions «que allà no s'han volgut prendre». Segons Padrós, la clau està en funció de tenir una figura que coordini tota la crisi de la pandèmia. En aquest cas, a Catalunya es tracta del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, mentre que a Madrid aquest càrrec no s'ha consolidat.

«Els contagis es produeixen a les trobades socials i als espais d'oci interiors, però si les coses es fan bé, es pot seguir fent de tot a mig cas», explica Padrós, qui descarta celebracions com ara la Castanyada. Per tot plegat, demana «paciència i comprensió» i prefereix no donar pronòstics sobre quina serà la situació per Nadal.

 

Augmenten els contagis de Covid-19 però baixa el risc de rebrot

Aquest dilluns, el departament de Salut ha anunciat que s'han registrat 679 nous casos de Covid-19 en les darreres 24 hores, elevant la xifra total des de l'inici de la pandèmia a 161.684. D'altra banda, s'han notificat 14 noves defuncions, elevant a les 13.319 persones mortes: 8.098 en hospital o centre sociosanitari, 4.190 en residència, 841 al domicili i 190 que no són classificables per manca d'informació.

Cal destacar que el risc de rebrot a Catalunya ha disminuït després d'uns dies d'ascens. Actualment, se situa als 172,35 punts, a diferència dels 194,56 d'ahir, i la velocitat de reproducció de la malaltia es troba en 1,07.


Comentaris