El conseller Bargalló no dóna el curs escolar per acabat i espera poder reobrir les aules

El Departament d'Ensenyament no preveu encara cap data de reobertura i busca una fórmula per avaluar els alumnes de segons d'FP i Batxillerat
Ensenyament confia en la tornada a les aules abans d'acabar el curs. | ACN

 

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, espera «no donar per finalitzat el curs actual i poder reobrir les aules encara que sigui poc temps». En una entrevista aquest diumenge a RAC1, Bargalló ha assenyalat que el departament d'Ensenyament no té «data de reobertura» de les aules, tancades des de fa tres setmanes per la crisi del coronavirus, perquè les decisions es prenen «al moment». El conseller ha explicat que el 15 d'abril tenen una conferència amb tots els consellers de les comunitats autònomes i que un dels temes serà «les directrius a seguir d'ara endavant».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En tot cas, ha explicat que no volen «replicar el curs» telemàticament, ja que els alumnes no poden estar connectats cinc hores al dia. «Hem d'oblidar el concepte temari i hem de mirar el concepte treball», ha considerat. De fet, ha explicat que el que li preocupa «són els alumnes que no tenen accés a internet». «Aviat tindrem una radiografia força exacta de quins són els estudiants que no han pogut connectar aquests dies, i creiem que serà d'un 10% o 15% del sistema», ha detallat. Bargalló ha dit que Ensenyament està fent inventari de tot el material mòbil que hi ha a les escoles, que pot ser d'unes 100.000 tauletes o chromebooks. Amb tot ha reconegut que «el problema és com fer-los arribar en confinament».

 

El tercer trimestre, sense criteris d'avaluació

A més ha assegurat que el tercer trimestre no es farà amb «criteris d'avaluació» perquè seria un «error». Un cas a part són els alumnes segon d'FP i segon de Batxillerat. Els primers han de tenir el títol per poder treballar i els segons han de tenir una nota per poder accedir a la universitat. Per aquesta raó s'està buscant una fórmula, perquè aquests alumnes sí que hauran de tenir nota a la tercera avaluació.

 

El conseller d'Ensenyament ha descartat allargar el curs a l'agost perquè aleshores caldria reprendre les classes a l'octubre o al novembre. «El curs que ve l'hem de començar amb normalitat el setembre», ha conclòs.