El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.

Bargalló apunta que la reobertura d'escoles es farà per etapes i ensenyaments

S'establiran mesures d'higiene i descontaminació abans d'obrir els centres i mentre estiguin oberts

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que quan reobrin les escoles s'haurà de garantir la distància social entre alumnes i entre aquests i els professors. Ho ha dit en una compareixença telemàtica al Parlament, on ha afegit que això obligarà a «mesures diferents» per etapes educatives i tipus d'ensenyament.

«El curs que ve no serà normal»

Bargalló ha afirmat que desconeixen quan reobriran, ja que això depèn de les autoritats sanitàries però ha assegurat que estan «preparats» per fer-ho quan calgui i que llavors presentaran el seu propi pla de desconfinament. Ha afegit que caldrà també fer un protocol que concreti mesures de neteja i «descontaminació» prèvia a l'obertura i que s'hauran de mantenir. A més, s'hauran de garantir les mesures d'higiene personal a les escoles.

El conseller també ha advertit que «el curs que ve no serà normal», atesa la situació amb què arribaran l'alumnat i el professorat, i ha apuntat que es posarà èmfasi en l'«acompanyament emocional» als alumnes. Com ja va avançar ara fa uns dies, malgrat que les escoles obriran al setembre, encara és aviat per dir quan començarà l'activitat lectiva, ja que dependrà del moment en què es pugui fer la preinscripció escolar.

Els substituts, en peu de guerra contra Educació

Substitutes en Lluita ha criticat la «nul·la voluntat d'acord» per part del Departament d'Educació després de la mesa sectorial d'aquest dilluns i ha assegurat que se senten «abandonats». Els substituts han afirmat que en la reunió no es va produir cap avenç significatiu i que la proposta del conseller està «encara ben lluny» de la seva demanda de nomenaments extraordinaris per a les persones en actiu a la borsa i que hagin prestat serveis aquest curs.

Educació va anunciar aquest dilluns que es cobririen totes les substitucions que demanessin els centres. Per al col·lectiu, aquesta és una proposta «unilateral» que des de la conselleria han venut «com a èxit». La plataforma ha iniciat la campanya 'BARGonya' per denunciar aquesta situació.


Comentaris