GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP decideix no presentar-se a les eleccions del 28A

La formació ha decidit per 20 vots a favor, 37 en contra i 4 abstencions no presentar candidatura
Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

La CUP no es presentarà a les eleccions espanyoles. El Consell Polític Nacional de la formació ho ha decidit per 20 vots a favor, 37 en contra i 4 abstencions. En aquesta línia, la mateixa militància assegura que «no es donen les condicions necessàries per esdevenir una candidatura autènticament rupturista i transformadora a l’Estat espanyol». 

 

 

Els anticapitalistes, en un comunicat emès aquesta mateixa tarda, han assegurat que la seva formació «seguirà abordant el debat estratègic de com convertir-se en un agent polític actiu» perquè, per a ells, «l’estratègia municipalista com a principal eina de transformació social».

 

El 'no' de la CUP als comicis espanyols

I és que segons la formació independentista, no es donen les condicions necessàries per constituir una candidatura «autènticament rupturista i transformadora» a l'Estat espanyol. Amb tot, la formació ha refermat que seguirà abordant l'estratègia municipalista com a «principal eina» de transformació social i ha subratllat l'esforç «cabdal» que ha fet la militància en aquest període de mobilitzacions.

 

A part, la CUP ha recordat que el 16 de març hi ha una manifestació a Madrid a favor del dret a l'autodeterminació, en contra de la retallada de drets fonamentals i per la llibertat dels polítics empresonats.