Divuit persones hospitalitzades pels incidents dels últims dies

D'aquestes, una es troba en estat molt greu i dos han perdut la visió d'un ull | El policia que va rebre una pedrada segueix ingressat a Vall d'Hebron
Divuit persones hospitalitzades pels aldarulls dels últims dies | EFE

Divuit persones estan hospitalitzades pels aldarulls dels últims dies a diversos punts de Catalunya en el marc de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O, segons les últimes dades facilitades pel Departament de Salut. Un d'aquests hospitalitzats està molt greu ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron. Està estable dins de la gravetat. A més, dos més han perdut la visió d'un ull i estan ingressats a l'Hospital de Sant Pau.

En aquest hospital també hi ha un tercer afectat per lesions oculars que està pendent d'una operació per intentar evitar que també perdi la visió. Aquestes lesions oculars se sumen al ferit durant la protesta a l'aeroport del Prat de dilluns que va perdre un ull després ser operat a Bellvitge.

5 ferits greus a l'Hospital Sant Pau

A l'Hospital de Sant Pau de Barcelona hi ha ingressats 5 ferits greus, tres per lesions oculars, un de poca gravetat i un altre, ingressat el dia 16 d'octubre, que evoluciona favorablement. L'ingressat de poca gravetat té una lesió facial.

Al Sagrat Cor hi ha dos ingressats, un de greu i un altre de menys gravetat. A l'Hospital del Mar i hi ha un ingressat menys greu des del dia 18, i a l'Hospital Clínic un altre hospitalitzat està estable.

Mentrestant, a l'Hospital Vall d'Hebron, ha empìtjorat l'estat del policia que va rebre una pedrada durant els incidents d'aquest divendres, passant de greu a molt greu. El policia va ser ingressat amb un traumatisme craneoencefàlic i presenta dificultats respiratòries. Es tracta d'un policia gallec que estaba sota vigilància a la UCI, però que ha patit complicacions en les darreres hores.

També a Vall d'Hebron, ha empitjorat l'estat de la noia que va ser ingressada,, amb les mateixes ferides que el policia, en els aldarulls que es van produir a Barcelona.

2 ingressats a Girona i 3 a Tarragona

A Girona, hi ha dos ingressats a l'Hospital Trueta, tots dos greus. Un dels hospitalitats va entrar el dia 16 d'octubre.

A Tarragona hi ha tres ingressats. Dos a l'Hospital Joan XXIII, hi ha dos ferits lleus ingressats, un dels quals des del dia 17 d'octubre. El tercer ingressat està a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, de poca gravetat i ingressat des del dia 18.

"🔴📹 VÍDEO: Brutal escridassada contra Rufián a Barcelona" "❗ Quim Torra a Pedro Sánchez: «Vostè no m'ha de donar lliçons»"