Les dues dones obligaven a la menor a drogar-se

La família de la parricida de Girona havia iniciat els tràmits per incapacitar-la

La mare havia estat ingressada per rebre tractament psiquiàtric en diverses ocasions

Aquest migdia, el jutjat d'instrucció número 1 de Girona decretava presó provisional comunicada i sense fiança per a Maria Àngels F., la dona detinguda per haver ofegat la seva filla de 10 anys a la banyera a Girona. La mare hauria donat prèviament 80 pastilles antidepressives, que tenia prescrites, a la menor.

Ara s'ha conegut que la família de Maria Àngels havia iniciat, feia un mes, els tràmits per incapacitar-la, segons recull el digital 'La Información', ja que eren la germana i la seva família qui es feien càrrec de la nena quan la mare era ingressada per poder rebre tractament psiquiàtric. D'altra banda, l'exmarit i pare de la menor tenia llogat un pis prop de la filla però malauradament el dia en què Maria Àngels va matar a la menor ell estava fora per un viatge de negocis. 

Ingressada en diverses ocasions

La parricida reconeix haver estat ingressada en diverses ocasions per rebre tractament psiquiàtric d'ençà que el 2013 va intentar suïcidar-se. L'últim tractament el va finalitzar el passat 24 de desembre però el 27 d'aquell mateix mes va anar a urgències perquè tenia idees suïcides. Tres dies després, el 30, va matar a la seva filla.

«No està» per ser internada a un psiquiàtric

El fiscal del cas ha afirmat que no veu motius per a internar-la en un centre psiquiàtric, tal com demana la defensa. «Amb el que hi ha en les actes no està per a ser internada en un centre psiquiàtric, ja que la forense ja va dir que està conscient, orientada, coherent», ha assenyalat el fiscal Enrique Barata en declaracions als periodistes. Ha resolt que «no s'aprecien raons per a un internament psiquiàtric» atesos els expedients mèdics de la dona.

En l'ordre d'empresonament, la jutgessa justifica la presó provisional davant el risc de fugida i per a evitar la reiteració delictiva, ja que la dona té problemes psiquiàtrics, havia ingressat en diverses ocasions en centres hospitalaris i va mostrar una «absoluta fredor emocional».

La causa està oberta per un presumpte delicte d'assassinat, que pot comportar fins a 25 anys de presó, i va ser la dona qui va alertar del crim amb una trucada al 112 després de donar a la nena 80 comprimits de medicament Lormetazepam dissolts en un got amb aigua, una medicació que prenia ella mateixa per prescripció mèdica.

També et pot interessar


Comentaris