Judici de l'1-O

La Fiscalia confirma la petició de 25 anys de presó per Junqueras

També demanen 17 per Sànchez, Cuixart i Forcadell, 16 anys per Forn, Turull, Bassa, Romeva, Rull i 7 per Mundó Vila i Borràs | La Fiscalia opta per mantenir l'acusació per rebel·lió contra els acusats

A menys de dues setmanes perquè finalitzi la causa del procés, la Fiscalia opta per mantenir l'acusació per rebel·lió contra els acusats del judici i l'advocacia de l'Estat, per part seva, es referma en la sedició. D'aquesta manera, demanen 25 anys de presó per a Oriol Junqueras; 17 per a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell; 16 per Joaquim Forn, Jordi Turull, Dolors Bassa, Raül Romeva i Josep Rull; i set per Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Borràs. 

Els fiscals del judici - Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza, Fidel Cadena i Jaime Moreno - encara s'han de reunir per decidir quin serà l'informe final que presentaran a la sala segona del Tribunal Suprem un cop acabi la fase de la prova documental. Segons el cronograma de Manuel Marchena, això es produirà la setmana que ve. En tot cas, el ministeri públic creu que ha quedat acreditada l'existència d'una violència que els líders independentistes van permetre i instrumentalitzar per pressionar i aconseguir la independència catalana. 

Els magistrats del judici del procés hauran de resoldre tres qüestions sobre la participació política dels processats candidats
El judici arriba a la seva recta final i acabarà el proper 11 de juny | CEDIDA

 

L'advocat de l'Estat també ha mantingut les seves acusacions

El mateix ha fet l'advocada de l'Estat, que ha elevat a definitives les conclusions. Acusa per sedició i demana penes de fins a 12 anys de presó, però continua descartant la rebel·lió. Per altra banda, l'acusació popular –exercida per VOX- manté també les mateixes peticions inicials, de fins a 74 anys, però fa una excepció amb l'exconseller Santi Vila, que va dimitir el dia abans de la declaració d'independència. Li retira l'acusació per organització criminal i malversació i només demana desobediència, que no comporta presó.

El judici es troba ara en la seva recta final, en quant acabi la fase documental, quedarà presentar les conclusions i donar l'últim torn de paraula per als acusats.Tot i que en els escrits de conclusió l'acusació pot modificar els delictes que imputen als acusats, en aquest cas la Fiscalia ha optat per mantenir els delictes de rebel·lió, sedició, malversació i desobediència. 

 

També et pot interessar...


Comentaris