NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
presos

La Fiscalia mantindrà l'acusació de rebel·lió contra els processats de l'1-O

Fonts del Ministeri Públic han avançat que no està prevista cap canvi en aquest sentit

La Fiscalia no modificarà la seva acusació de rebel·lió contra els polítics i activistes processats pel referèndum de l'1-O, segons ha avançat aquest matí la Cadena SER. 

Es manté l'acusació de rebel·lió contra els processats de l'1-O

Fonts del Ministeri Públic han assegurat que no tenen intenció de modificar l’acusació per un delicte de rebel·lió contra els polítics presos, impulsada des del començament del procés judicial. Ara, després de gairebé cinquanta sessions, s’encara la fase final del judici en la qual es duran a terme la fase documental, es redactaran els informes i resten les últimes paraules.

La Fiscalia considera que ha quedat provada la rebel·lió per part dels polítics i activistes processats pel referèndum de l’1-O, així com el delicte de desobediència i la malversació de fons públics. A més, també ha afirmat l’existència d’una violència que els presos van fer servir per pressionar i aconseguir la independència de Catalunya.

Tot i que encara queda la reunió final entre els fiscals del cas, Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza, Fidel Cadena i Jaime Moreno, per determinar les peticions de presó o inhabilitació, ja han anunciat que en cap cas modificaran l’acusació per rebel·lió. Per part de Manuel Marchena, el president del tribunal els ha demanat que elevin les seves conclusions «provisionals a definitives» un cop la fase documental finalitzi, «sense solució de continuïtat», i els possibles canvis es presentin per escrit.


Comentaris