Control dels Mossos d'Esquadra a l'entrada del túnel del Cadí venint de la Cerdanya

El Govern allarga les restriccions contra la Covid-19 a Catalunya una setmana més

Es donaran tots els detalls després de la reunió del Procicat

La situació epidemiològica que viu Catalunya no ha donat marge al Govern per relaxar les actuals restriccions que hi ha Catalunya. Segons avançava 'TV3', la intenció és que les mesures aprovades fa uns dies, com el confinament municipal o el tancament de tot comerç no essencial durant el cap de setmana, s'allarguin una setmana més. 

Així doncs, tot i que la idea inicial era que aquestes restriccions, que van començar el passat 7 de gener, estiguessin vigents 10 dies, fins al 17 de gener, la realitat ha fet que de moment durin fins al pròxim 24 de gener. Encara no s'ha fet públic si hi haurà alguna novetat. El Procicat es troba reunit aquest matí i s'espera que es facin públics i es confirmi aquesta decisió en una roda de premsa posterior a la reunió que tindrà lloc al migdia. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Argimon ja deixava entreveure la pròrroga

La realitat és que el delicat moment que viu Catalunya ja feia entreveure que seria necessari allargar uns dies més les actuals restriccions. Només ahir es van produir 4.780 nous positius detectats amb una PCR o un TA. L'Rt tornava a créixer fins a 1,27, sis centèsimes més que el dia anterior, i el risc de rebrot es disparava 47 punts fins als 658

I cal afegir que la pressió hospitalària continua també en augment. Aquest dimecres es comptabilitzaven 56 noves hospitalitzacions, arribant el nombre de persones amb Covid-19 als hospitals fins a les 2.501. També ingressaven 16 persones més a les UCI, fins a les 493.