Pere Aragonès en una compareixença arran dels aldarulls amb la senyera i una bandera europea al darrere

El Govern elimina el toc de queda i el confinament perimetral a Catalunya a partir del 9 de maig

Aragonès confirma que Catalunya elimina el toc de queda i el confinament perimetral a partir del 9 de maig

Punt i a part a Catalunya. El vicepresident en funcions del Govern de la Generalitat,  Pere Aragonès, ha anunciat que no hi haurà confinament nocturn a partir de 9 de maig i i tampoc perimetral de Catalunya. «Analitzades les dades epidemiològiques i el bon ritme de vacunació, els anuncio que a partir de diumenge quedarà sense efecte el confinament nocturn i el confinament perimetral de tot Catalunya», ha explicat. 

En aquesta línia, el màxim responsable de l'Executiu català ha afegit que «no hi haurà confinament nocturn» i ha aclarit: «Hem de mantenir la màxima responsabilitat. A partir del 9 de maig s’aixecarà el confinament nocturn però el govern no descarta aplicar cap mesura si les dades empitjoren en un futur». 

Diumenge, dia D

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El Govern, però, va encara amb peus de plom. I és que si bé és cert que asseguren que aquest diumenge canviarà el panorama jurídic a Catalunya, també ho és que asseguren que encara podrien prendre dràstiques decisions en cas que les dades de la Covid-19 es tornin a complicar. «El Govern disposa ja d’eines jurídiques. De fet el mes de juliol de l’any passat vàrem aprovar un decret llei que va permetre prendre mesures, algunes d’elles... prèvia autorització judicial. Una de les lliçons d’aquesta pandèmia és, precisament, que cal ser prudents, estar pendents de les dades epidemiològiques constantment, i anar avançant de manera progressiva en la desescalada», ha comentat vicepresident en funcions del Govern de la Generalititat, Pere Aragonès.