Fotografia d'un peatge de l'AP-7.

El govern espanyol estudia que l'AP-7 continuï sent de pagament quan en finalitzi la concessió

El 31 d'agost de 2021 finalitza la concessió, però l'executiu central planteja seguir amb el cobrament en aquestes vies

El 31 d'agost de 2021 finalitza la concessió de l'autopista AP-7 en el seu tram comprès entre Tarragona i la Jonquera, a l'Alt Empordà. L'alliberament de la via havia de significar la seva gratuïtat, però a manca de mesos per al final de l'esmentada concessió, el govern espanyol posa sobre la taula la possibilitat que l'autopista mediterrània segueixi sent de pagament. Així ho va explicar aquest dijous el director de Departament d'Afers Econòmics del Gabinet de la Presidència de Govern, Manuel de la Rocha, durant la seva participació al I Simposi de l'Observatori de la Mobilitat, organitzat per 'El Español' i 'Invertia'.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'AP-7, amb molts números de seguir sent de pagament

Així doncs, si semblava que a partir del setembre de 2021 l'AP-7 podria passar a ser totalment gratuïta a Catalunya  —actualment ja ho és des de Tarragona  cap al sud—, el govern espanyol planteja ara un canvi important i apunta que «el més lògic és que els usuaris contribueixin al seu manteniment», un debat que, segons assegurava de la Rocha, s'afrontarà «de manera assossegada». Quan la gestió de les autopistes passi a mans del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de José Luis Ábalos, doncs, l'AP-7 podria seguir sent de pagament.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons De la Rocha, l'executiu espanyol té la voluntat que «tothom entengui que les vies d'alta ocupació i capacitat tenen un cost i manteniment important» i és per això que es mostra disposat a afrontar la qüestió, ja que la Unió Europea pressiona Espanya perquè defineixi ja el futur de les seves vies d'alta capacitat. S'albira, doncs, que l'AP-7 continuarà sent de pagament, com fins ara, per als seus trams compresos entre les comarques de Girona, Barcelona i el nord de les de Tarragona.

Foment del Treball reclama l'acabament de diverses infraestructures a Catalunya

En un altre ordre de coses, però encara en matèria d'infraestructures,  Foment del Treball ha identificat més de 50 infraestructures urgents pendents d'executar que podrien acollir-se als fons Next Generation. Pel que fa les carreteres, menciona els accessos viaris al Port de Barcelona, a l'execució total de la B-40, la connexió entre l'A-2 i l'AP-7 a Castellbisbal o la finalització del tram Zona Franca-Morrot de la Ronda Litoral, entre d'altres.