Una furgoneta dels Mossos a Via Laietana, en els aldarulls després d'una protesta contra les restriccions de la Covid-19

El Govern serà «implacable» amb les protestes violentes als carrers

Budó assegura que no es toleraran aquestes actituds

El Govern de la Generalitat ha llençat un missatge contundent contra els episodis violents que es van veure la setmana passada durant algunes de les protestes que es van portar a terme a Catalunya. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha explicat que la Generalitat garantirà i respectarà en tot moment el dret a manifestació i protesta dels catalans, però ha avisat que el Govern serà «implacable amb les actituds violentes i saqueig que s'han vist els darrers dies».

D'aquesta manera, Budó ha intentat deixar clar que no es toleraran episodis com els de Barcelona, alhora que ha agraït el comportament «cívic» de la majoria de ciutadans que es manifesten en qualsevol ocasió.

El Govern diu que estan funcionant les restriccions

D'altra banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reivindicat aquest dimarts que les restriccions aplicades per la Generalitat per a fer front a la segona ona del coronavirus estan funcionant i ha descartat de moment un confinament total.

En roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, ha destacat que les dades de la pandèmia a Catalunya estan millorant: «La velocitat de la propagació del virus està disminuint», i confia que en els pròxims dies també hi hagi un efecte en el nombre de casos positius, que encara veu elevat.

Així, ha defensat que les mesures restrictives que hi ha actualment, com el toc de queda, el confinament perimetral de Catalunya i la limitació de la mobilitat entre municipis el cap de setmana, han d'aconseguir que la transmissió de Covid-19 no sols es redueixi, sinó que s'estabilitzi, i ha assenyalat que aquest «serà el moment de començar a prendre mesures per a recuperar les activitats» que s'han restringit.

Preguntada per si creu que serà necessari un confinament total, Budó ha optat per no descartar cap escenari, però ha assegurat que «en aquests moments no està contemplat un confinament total». «Amb aquestes mesures que hem aplicat serà suficient per a arribar a les xifres que volem i estabilitzar-les», ha subratllat la portaveu de l'Executiu català.


Comentaris