Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona

El Govern modifica el pla de desescalada que presentarà al Procicat: canvis en la restauració

Els bars i restaurants ampliarien el seu horari fins a la nou del vespre i podrien reobrir terrasses sense límit d'aforament

El pla de desescalada del Govern —filtrat durant la jornada d'ahir i que entre avui i demà hauria d'aprovar el Procicat— ha patit algunes modificacions després de la reunió del consell assessor del Procicat celebrada ahir al vespre. Així ho ha avançat a primera hora del matí el programa 'El món a RAC 1', que ha assegurat que, entre altres modificacions, els bars i restaurants podrien obrir terrasses sense cap límit i ampliant l'horari fins a les nou de la nit.

La trobada del consell assessor del Procicat, que va celebrar-se de manera telemàtica, va comprar amb l'assistència de la consellera de SalutAlba Vergés; els doctors Marc Ramentol –número 2 de Vergés– i Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública; el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa; el conseller d’Interior, Miquel Sàmper; el conseller de Territori, Damià Calvet, i també el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Bars i restaurants ampliarien horari

Segons 'RAC1', la modificació més important de l'esborrany es donaria en el sector de la restauració, que en la primera fase del pla de desescalada —entre el 23 de novembre i el 7 de desembre— podria obrir de sis del matí a nou de la nit —ampliant l'horari inicial que fixava el tancament a les 17 hores—, eliminant el límit d'aforament en les terrasses —amb una distància de dos metres entre persones— i amb un límit del 30% en interiors, sempre amb la distància de seguretat.

Una altra de les modificacions seria l'aforament màxim en cinemes, teatres i sales de concert, que ara seria de 500 persones —el primer esborrany fixava 600—, sempre amb un topall del 50% de l'aforament total.

Esport i centres comercials, sense canvis

On no hi haurà canvis és en els centres comercials, que es mantindran tancats en la primera fase de flexibilització de restriccions que començarà el pròxim dilluns 23 de novembre. Així mateix, el toc de queda i els confinaments perimetrals es mantenen, de moment, sense modificacions.

D'altra banda, les instal·lacions a l'aire lliure reobriran al 50%, també les piscines encara que estiguin en recintes tancats. També es permetrà la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l'aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones.


Comentaris