El PSOE també s'asseu a negociar amb JxCAT

Els socialistes s'emplacen a parlar amb Junts per Catalunya a només tres dies de reprendre les converses amb ERC
Pedro Sánchez mira de buscar suports en el si de l'independentisme | CatalunyaDiari

El PSOE també s'asseurà a negociar amb Junts per Catalunya. Dies després que els socialistes encetessin una taula de debat amb ERC, la formació de Pedro Sánchez ha decidit que també vol negociar ara amb l'altra força independentista, Junts per Catalunya, per mirar de sumar suports per a la investidura. 

Segons avança 'Catalunya Informació', la primera trobada serà dimarts vinent al punt de les 16.00 hores, amb una reunió entre Laura Borràs i Adriana Lastra. Crida l'atenció, en aquesta mateixa línia, que aquella mateixa tarda els socialistes tenen prevista també la segona trobada amb Esquerra Republicana.

L'independentisme salta a la palestra

Junts per Catalunya i ERC ja són part activa de les negociacions per fer president a Pedro Sánchez. Els republicans, però, han demanat aquest matí que les negociacions que ja han obert «no s'acompanyin de més repressió». A més, han demanat: «No es poden produir situacions com la d'aquesta setmana en què el Tribunal de Comptes, el més polititzat de l'estat espanyol, que és molt dir, agafi i persegueixi 29 persones per l'1-O mentre passen totes aquestes negociacions quan sabem que això podria no produir-se».

En aquesta línia, el portaveu Sergi Sabrià ha dit que ERC «no té gens de pressa» sinó que la prioritat és arribar a un «acord sòlid»: «Tant ens és deu dies com un mes, dos o el temps que calgui». També ha advertit que si no s'ofereixen solucions polítiques, ERC votarà que no a Sánchez i «ningú ens podrà fer culpables d'unes terceres eleccions», ha assegurat.

També et pot interessar

"‼ ATENCIÓ: Canvi important a les normes de TV3" "👮 La decisió de la Policia Nacional per actuar a Catalunya"