El judici contra Quim Torra tindrà lloc els dies 25 i 26 de setembre

El president del Govern serà jutjat per un presumpte delicte de desobediència, en negar-se a retirar llaços grocs durant la campanya electoral
Quim Torra serà jutjat per desobediència els dies 25 i 26 de setembre | EFE

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat com a data del judici del president de la Generalitat, Quim Torra, els dies 25 i 26 de setembre. El cap del Govern s'enfronta a acusacions de desobediència, per la polèmica negativa inicial a retirar llaços grocs del Palau de la Generalitat durant els primers dies de la campanya electoral. 

 

Coincideix amb les dates del debat de política general

La sala civil i penal del TSJC ha notificat avui l'auto amb la relació de prova admesa pel presumpte delicte, subsidiàriament, de denegació d'auxili a l'autoritat competent. La Fiscalia es va querellar amb el president de la Generalitat pel seu incompliment de les resolucions de la Junta Electoral Central per l'ús de símbols partidistes a institucions públiques en període previ a eleccions.

 

El Parlament havia establert justament aquests dos dies per celebrar el debat de política general. La sala ha rebutjat citar com a testimonis una dotzena de vocals de la JEC demanats per la defensa de Torra, ja que considera que «no es justifica cap relació personal amb les conductes atribuïdes a l'acusat».

 

També et pot interessar...