L'imam de Ripoll va ser confident del CNI fins al dia de l'atemptat de Cambrils i Barcelona

El servei d'intel·ligència espanyol es va comunicar amb Abdelbaki es Satty fins al 17 d'agost de 2017
Imatge de la tarda de l'atemptat a la Rambla | CatalunyaDiari.cat

 

El CNI tenia l'imam de Ripoll com a confident fins als atemptats i coneixia les activitats de la c√®l¬∑lula, segons el diari 'P√ļblico'. El mitj√† aporta un correu electr√≤nic on hi hauria comunicacions dos mesos abans del 17-A, i assegura tamb√© que no va ser fins l'endem√† al mat√≠ de la massacre quan es va esborrar del registre central de fonts del CNI la fitxa de Abdelbaki es Satty. Tamb√© mostra un informe on s'explica un viatge per comprar un vehicle de segona m√† a finals del 2016. Segons 'P√ļblico', aix√≤ demostra que els serveis secrets seguien els moviments dels membres de la c√®l¬∑lula.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not√≠cies de la teva poblaci√≥ i de tot Tarragona, gratis al teu m√≤bil. Fes clic aqu√≠!

 

La t√®cnica de la 'b√ļstia morta'

El mitj√† mostra el correu 'adamperez27177@gmail.com', que seria el que utilitzarien l'imam i el CNI per comunicar-se, a trav√©s de la t√®cnica de la 'b√ļstia morta'. Els correus no s'envien, sin√≥ que es deixen com a esborrany. Per llegir-los cal entrar al correu amb les claus corresponents. El fet de no enviar res fa que la comunicaci√≥ no deixi rastre. 

 

Mosaic de Miró a la Rambla amb flors i espelmes en honor a les víctimes de l'atemptat del 17-A | CatalunyaDiari.cat

 

Segons explica 'P√ļblico', la contrasenya del correu es va trobar en un paper manuscrit trobat entre les restes del xalet d'Alcanar i era PEREJUAN18. Hi havia dos missatges a la carpeta d'esborranys i l'√ļltima modificaci√≥ de la configuraci√≥ del compte √©s de mar√ß del 2017. El primer missatge √©s del 24 de maig del 2017 i diu: ¬ęVeig que has pogut entrar, nom√©s has de deixar escrit un missatge com aquest com a esborrany i jo el llegir√©. Ja pots comen√ßar a escriure coses. Gr√†cies amic¬Ľ. El diari conclou que aquest missatge semblaria de l'agent del CNI que controla Es Satty i que aquest correu l'hauria creat ell per comunicar-se amb l'imam de Ripoll. 

 

El segon esborrany √©s del 19 de juny del 2017, uns dies m√©s tard i apunta: ¬ęNo tens res per escriure'm o √©s que no pots fer-ho. Avui √©s dilluns 19 de juny¬Ľ. Tot aix√≤ succeeix mentre els membres de la c√®l¬∑lula fabriquen els explosius a Alcanar, extrem que confirma el testimoni de l'√ļnic supervivent de la deflagraci√≥. 

 

El CNI coneixia la seva activitat de forma prèvia

D'altra banda, el mitjà mostra un informe on es fa seguiment dels moviments dels membres de la cèl·lula abans dels atemptats, el desembre del 2016, i assegura que el CNI coneixia la seva activitat de forma prèvia. Els serveis secrets, continua, coneixien els seus itineraris i mitjans de desplaçament i sabien amb anterioritat els seus plans.

 

Abdelbaki es-Satty, l'imam de Ripoll | CatalunyaDiari.cat

 

Entre els documents que mostra 'P√ļblico' hi ha un informe on explica que l'objectiu d'un viatge en concret era que Mohamed Hichamy compr√©s a Friburg, a Alemanya, un cotxe de segona m√†, ¬ęfet que finalment no es va produir¬Ľ. Segons el diari, el CNI sabia el que els terroristes pretenien fer perqu√® estava escoltant el que parlaven entre ells. ¬ęEn no comprar l'autom√≤bil, es veuen obligats a buscar un mitj√† de transport per a la tornada. Aix√≠, Mohamed Hichamy va contactar amb Younes Abouyaaqoub i li va sol¬∑licitar que els reserv√©s un vol de tornada¬Ľ, apunta aquest mateix informe. 

 

Control fins al dia de l'atemptat

Un altre dels apunts del document subratlla: ¬ęEn aquest trasllat utilitzen el vehicle utilitzat per a l'atemptat de Cambrils, el titular del qual √©s Mohamed Aalla, per√≤ utilitzat amb freq√ľ√®ncia per diversos membres de la c√®l¬∑lula per als seus despla√ßaments entre Ripoll i Alcanar¬Ľ. Aix√≤ permet concloure a 'P√ļblico' que el servei secret coneixia els continus tr√†nsits per carretera entre Ripoll i Alcanar, i de fet assegura que seguia vigilant i controlant els terroristes fins al mateix dia de l'atemptat.

 

També et pot interessar...

 

Comentaris