L'Àrea Metropolitana de Barcelona podria mantenir els peatges un cop acabin les concessions

La mesura pretén evitar una sobrecongestió de trànsit a la ciutat comtal i lluitar contra la contaminació
L'Àrea Metropolitana de Barcelona mantindrà els peatges quan acabin les concessions de les autopistes | Twitter / @Enricsierra

 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona s'estaria plantejant mantenir els peatges un cop acabin les concessions de les autopistes, amb l'argument que d'aquesta manera, s'evitaria un efecte crida i una sobrecongestió a la ciutat comtal, i es lluitaria de la mateixa manera contra la contaminació atmosfèrica.

 

La iniciativa acompanyaria la mesura que els ajuntaments de l'àmbit metropolità, amb Barcelona al capdavant, aplicaran a partir del pròxim 1 de gener del 2020, quan entrarà en vigor la nova Zona de Baixes Emissions; una limitació dels vehicles contaminants en horari laboral, de dilluns a divendres, de set del matí a vuit del vespre.

 

«Taxes de congestió» per a tots els vehicles

La proposta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'aplicaria en el mateix horari que el de la Zona de Baixes Emissions, però aquesta, afectaria a tots els vehicles indistintament, fossin contaminants o 'zero emissions'.  I, concretament, reconvertiria els actuals peatges situats al voltant de la capital: el de La Llagosta, a la C-33, el de Vilassar de Mar, a la C-32, i el de Martorell, a l'AP-7.

 

Es dóna la disjuntiva que totes aquestes vies de pagament havien de passar a ser completament gratuïtes a partir del 2021, motiu pel qual s'espera que la mesura vingui acompanyada de força polèmica.

 

 

També et pot interessar...

Comentaris
Liverpollos Hermanos
Doncs que no ens vinguin els barcelonins als estius a la província de Tarragona amb els seus cotxes i les seves merdes!!!!!!!!!