NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Carlos Ruiz Zafón ha mort a l'edat de 55 anys.

Mor l'escriptor Carlos Ruiz Zafón

L'escriptor barceloní era l'autor, entre d'altres, de 'L'ombra del vent'

Aquest divendres, 19 de juny, ha mort als 55 anys l'escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón, autor de diverses novel·les d'èxit, amb 'L'ombra del vent' com a màxim exponent. El decés s'ha produït a Los Angeles, als Estats Units, després de dos anys i mig de lluita contra un càncer de còlon que se li va detectar després que en notés els primers símptomes el mes de gener de 2018. Ruiz Zafón va ser tractat de la malaltia a Califòrnia, on vivia habitualment, però malauradament no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Carlos Ruiz Zafón, un dels grans noms de la literatura espanyola contemporània

Nascut a Barcelona l'any 1964, Ruiz Zafón va ser creatiu publicitari fins que l'any 1992 va decidir abandonar la seva carrera professional per dedicar-se a la seva veritable passió: la literatura. Ben aviat va començar a recol·lectar premis fruit de la seva trajectòria literària: va ser ja amb la seva primera novel·la, dirigida al públic juvenil, 'El príncep de la boira'. La va publicar el 1993 i va ser guardonat amb el premi Edebé, amb la dotació econòmica del qual es va instal·lar a Los Angeles, prop de l'epicentre del cinema que tant l'havia fascinat des de petit, en una ciutat on sempre havia somiat establir-se.

Des d'allà va compaginar la seva tasca de guionista amb altres novel·les juvenils: 'El palau de la mitjanit', 'Les llums de setembre' i 'Marina'. L'èxit li va arribar ja al segle XXI: el 2001 va publicar la seva primera novel·la per a adults, 'L'ombra del vent', que tot i que inicialment no va funcionar a Espanya, va acabar convertint-se en un autèntic fenomen. Se'n van vendre 10 milions d'exemplars, convertint-se així en una de les novel·les espanyoles més venudes.

'El joc de l'àngel' va ser la seva següent novel·la, publicada el 2008, i la va seguir 'El presoner del cel' (2011). En els anys finals de la seva trajectòria literària, Ruiz Zafón va publicar 'Rosa de foc' l'any 2012, 'El laberint dels esperits' el 2016 i, finalment, 'El príncep de Parnàs' l'any 2018, en la que seria la seva darrera publicació. Ruiz Zafón ha mort al seu domicili de Los Angeles aquest divendres, 19 de juny de 2020.


Comentaris

envia el comentari