Un mort i dos desapareguts per la gota freda a Catalunya

Els Mossos d’Esquadra han trobat el cos sense vida a la platja de Caldes d'Estrac i podria ser l'home desaparegut a Areny de Munt. Encara es busquen una mare i el seu fill desapareguts a la Conca de Barberà
Els cossos han estat trobats a la platja | Cedida

 

Els Mossos d’esquadra han trobat el cos sense vida d'una persona a la platja de Caldes d’Estrac, al Maresme, morta a causa del fort temporal de pluges de les últimes hores. Així ho ha confirmat el Conseller d’Interior, Miquel Buch, en declaracions a ‘Els Matins de TV3’, assegurant que encara s’ha de confirmar la identitat de la víctima.

 

És probable que el cos correspongui a l’home de 70 anys que aquesta matinada ha estat arrossegat per la força de l’aigua a Arenys de Munt (Maresme) quan intentava retirar el seu vehicle de la riera, ja que el cadàver s'ha trobat just a la frontera amb la platja d'Arenys de Mar. No obstant, aquest extrem s’haurà d’anar confirmant quan hi hagi noves informacions oficials.

 

 

Una mare i el seu fill, desapareguts

Mentrestant, els serveis d’emergència continuen buscant a una mare i el seu fill que estan desapareguts des del dimarts a la nit a Vilaverd (Conca de Barberà). Segons sembla, les dues persones es trobaven a dins d’un bungalow quan la força de l’aigua del riu Francolí desbordat va arrossegar-los riu avall. Continua la recerca en aquests moments.

 

D’altra banda, anit també va saltar l’alarma per la possible desaparició de dues persones que anaven en un cotxe també a la Conca de Barberà just quan es va desbordar el riu Francolí, però finalment els serveis d’emergència han confirmat que ambdues es troben sanes i estàlvies. Per tant, a hores d’ara es busca a dos desapareguts i s’està confirmant si el cadàver trobat a la platja d’Arenys de Mar és de l’home arrossegat per la riera de matinada a Arenys de Munt.

 

Un temporal històric

Les previsions dels últims dies ja apuntaven que aquest temporal podria fer molt mal i no han fallat. En poques hores, la forta llevantada ha escombrat tot el territori i ha deixat entre 100 i 200 l/m² a molts punts. On més ha plogut és al litoral, prelitoral i nord-est, però destaquen especialment els aiguats torrencials en comarques com ara la Conca de Barberà i el Baix Camp, on puntualment s'han superat els 200 litres, com per exemple Prades, amb 264 l/m². Una autèntica barbaritat en un temporal que, sens dubte, ja és històric. 

"👮 Novetats importants sobre Iván, el policia nacional ferit de gravetat a Catalunya" "❗ Judith, la catalana de 23 anys a qui han estafat milers d'euros per ser clienta de la Caixa"