GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La 'mosso constitucionalista' denunciarà al director dels Mossos d'Esquadra davant el fiscal d'Odi

Inma Alcolea és obertament unionista i ha estat expedientada en diverses ocasions per comentaris
La 'mosso constitucionalista' denunciarà al director dels Mossos d'Esquadra davant el fiscal d'Odi | Inma Alcolea

 

 

Fa al voltant d'una setmana, va ser notícia la denúncia que feia un mosso assegurant que parlar castellà en hores laborables podria suposar-li una suspensió de feina i sou. Acusava el cos policial català de ser «radical i polititzat», una acusació que també defensa Inma Alcolea, coneguda com la 'mosso constitucionalista'. I és que Alcolea ha anunciat en un escrit que interposarà una denúncia al fiscal de l'Odi al director dels Mossos, Andreu Joan Martínez, i contra Albert Donaire.

 

Interposarà denúncies per delicte d'organització criminal, contra la intimitat i per prevaricació

La mosso assegura que la denúncia contra Martínez és per prevaricació, segons ella per «no aplicar el règim disciplinari a membres d'aquest cos policial per afinitat ideològica». La denúncia contra Albert Donaire és per delictes contra la intimitat i per organització criminal, ja que és un agent obertament independentista i publica sovint a Twitter.

 

Alcolea ha presentat un escrit de 400 pàgines i sol·licitant, també, que s'obri una investigació contra els membres dels comptes Guilleries mossos i Mossos per la República Catalana. La 'mosso constitucionalista' assegura que «Donaire calumnia al Tribunal Suprem, calumnia al monarca, calumnia a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, menteix en el judici al Tribunal Suprem, crida a la desobediència i a la sedició diàriament i, fins i tot, penja foto votant al referèndum il·legal de l'1-O i no li passa absolutament res».

 

La 'mosso constitucionalista' ha estat expedientada diverses vegades

La mosso en qüestió ha estat expedientada en diverses ocasions sense treball ni sou per dir comentaris inapropiats i qualifica la Generalitat de «Genestapo». El primer conflicte que va tenir dins el cos policial es remet al 2017, quan va publicar un comentari al seu Facebook contra Puigdemont, quan encara era president. Se la va suspendre de feina i sou durant dos mesos i, després, durant set, a més de ser traslladada forçosament a altres destinacions.

 

La 'mosso constitucionalista' ha estat expedientada diverses vegades | Cedida

 

També va protagonitzar un episodi en què va cridar «Viva Espanya!» a una altra patrulla, de manera que es va afegir al seu expedient. El 2018 va tornar a ser expedientada i va perdre la seva plaça fixa a Girona. La Justícia ha declarat il·legals els 16 mesos en què se li van imposar mesures cautelars per presumptes infraccions

 

Alcolea defensa una Llei Passarel·la que permeti als Mossos d'Esquadra poder fer un salt al cos policial estatal, la Policia Nacional. La 'mosso constitucionalista' denuncia que «volem treure els nostres fills d'aquesta comunitat autònoma sense llei, sense estat de dret i sense seguretat jurídica».

 

També et pot interessar...