Alerta: La nova estafa que acaben d'enxampar els Mossos a Catalunya

La policia va detenir un home que l'havia utilitzat a Olesa de Montserrat
Els Mossos alerten sobre una nova forma d'estafa a Catalunya | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa coneguda com ¬ębitllets tintats¬Ľ. La policia de Martorell ha detingut un home, de nacionalitat beninesa i 40 anys, com a presumpte autor d'un delicte d‚Äôestafa utilitzant aquest m√®tode a la poblaci√≥ d‚ÄôOlesa de Montserrat (Baix Llobregat).

 

Modus operandi

Els autors d‚Äôaquest tipus d‚Äôestafa solen captar a v√≠ctimes que han publicat un anunci per la venda d‚Äôun habitatge o trasp√†s d'algun negoci, com √©s el cas de la v√≠ctima d'Olesa.

 

Els estafadors, que sempre van ben vestits per tal de generar confiança, expliquen una història de patiment al seu país d'origen i que tenen familiars amb molts diners que els necessiten treure d'amagat o que són membres d’alguna organització internacional amb intenció d’invertir una gran quantitat de diners. Sempre donant una identitat falsa.

 

Els hi expliquen a les v√≠ctimes que la manera d'amagar els bitllets consisteix a pintar-los o impregnar-los amb subst√†ncies ‚ÄĒgeneralment negres‚ÄĒ, la qual es treu aplicant un l√≠quid molt car, la utilitzaci√≥ del qual √©s exclusiva dels estafadors. Quan la v√≠ctima es comen√ßa a creure la hist√≤ria, li fan una o diverses demostracions de la transformaci√≥ del paper tintat a bitllets i posteriorment es realitza alguna compra per demostrar a la v√≠ctima que el bitllet √©s de curs legal.

 

Es guanyen la confiança de la víctima

Un cop ha vist el procediment i est√† receptiva, els estafadors acostumen a deixar una caixa forta o un altre objecte que contingui gran quantitat de ¬ębitllets tintats¬Ľ, i plantegen que hi ha un problema amb el l√≠quid, que √©s molt car, i que necessiten anar a comprar-ne m√©s. En aquest moment els estafadors demanen a la v√≠ctima els diners per comprar-ne m√©s, ja que com els seus estan tintats, no els pot utilitzar, amb la promesa que despr√©s del proc√©s li seran retornats.

 

Els estafadors deixen com aval els ¬ębitllets tintats¬Ľ en una caixa ‚ÄĒo qualsevol altre objecte‚ÄĒ que acaba estant plena de papers amb forma de bitllets i marxen amb els diners de la v√≠ctima.

 

 

També et pot interessar...