EN DIRECTE

⛈ A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

Un nou impost afectarà més de tres milions i mig de vehicles a Catalunya

La mesura implicarà fins a 128 euros a l'any segons el vehicle. La Generalitat posarà en marxa la nova llei a partir del 2020 amb l’objectiu de reduir els nivells de CO2 de l’aire
La contaminació que emeten els vehicles és un dels principals problemes mediambientals a Catalunya | EFE

 

A poc a poc, les administracions fan cada cop més passos per tal de frenar el canvi climàtic i reduir la contaminació, especialment a les zones densament poblades. A Catalunya, el consell de govern de la Generalitat aprovarà aquestes properes setmanes el nou impost per a prop de 3,5 milions de vehicles contaminants a tot el territori, que anirà entre els 7 i 128 euros a l’any depenent del cotxe. Es calcula que el Govern recaptarà fins a 40 milions d'euros anuals amb aquest impost. 

 

En definitiva, els vehicles més contaminants i vells seran els que pagaran més pel CO2 que emeten. La Generalitat està ultimant els detalls d’aquest nou impost que entrarà en vigor el novembre de l’any 2020, amb rebut amb data del 31 de desembre, convertint Catalunya en la primera comunitat de l’estat en aplicar un impost d’aquest tipus. Els turismes i les furgonetes assumiran els primers impostos, mentre que les motos ho faran a partir de l’any 2021.

 

Imatge de la contaminació a Barcelona | Forocoches

 

Entre 7 i 128 euros segons el vehicle

A partir de l’any 2020, l’exigència europea sobre la reducció de la contaminació serà més elevada, cosa que canviarà les quantitats de l’impost. Els cotxes que emetin fins a 119 grams per quilòmetre no pagaran res en l'exercici de 2019, però passaran a pagar 7 euros el 2020. Els que emetin 140 grams per quilòmetre pagaran 11 euros el 2019, però 34,5 a partir del 2020.

 

Els totterrenys i turismes semblants que emetin 170 grams per quilòmetre pagaran 32 euros el 2019 i 66,5 a partir del 2020. Per últim, els vehicles que encara contaminin més, és a dir, uns 218 grams per quilòmetre, pagaran 76 euros el 2019 i 128 euros el 2020. Tot plegat seguint un criteri progressiu amb què els més contaminants pagaran més.

 

Els camions se salven de l’impost

Per ara, el nou impost que prepara la Generalitat deixa fora els camions, però no es descarta que, més endavant, aquests grans vehicles també hagin d’assumir el pagament per contaminació. Aquesta mesura s’engloba en el desplegament de la llei del canvi climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2017.

 

També et pot interessar...

Comentaris
anonimus
hay que pagar la residencia de Puigdemón no? jajjajajajjajja, que pioneros somos en Cataluña con los impuestos y lo retrasados que somos para algunas cosas, ainssssss.
Indepe
Así quieren q me haga independentista.... Poniendo a pagar más impuestos y encima solo en Catalunya. Si fuéramos independientes aún pagaríamos más no??? Total ya nadie les podría decir nada...
Valentin
Es vergonzoso, y con el dinero que recaudan de más para que es ?? Para el cambio climático o para que puedan robar un poco más, a ver si con ese dinero nos dan ayudas para poder comprar vehículos nuevos, no creo, será para robarnos más todavía, pandilla de Ladrones, es lo que son
Miquel
Y porque no cierran las petroquimicas? Ha no que hay que joder a los que aguantamos coches con 20 porque no nos llega para comer,igual se piensan que no me gustaría tener un coche nuevo y menos contaminante, en fin,esto terminará como el euro que nos cobraban de más con la gasolina,se suponía que era Mara la sanidad y ya veis cómo estamos,me huelo que este impuesto irá para abrir más “embajadas” ¿no?
Noelia
Que vergonyós Catalunya un país independent? per a qué ,per ha exprimir més al poble, sense vergonya i els hospitals sense personal i sense material per atendre als pacients,sou uns lladres i els independentistas feu una reflexió que pasaría si estigueren sols , doncs sería com Venezuela, en tota regla, a exprimir i a agafar lo nostre, quina vergonya, Puigdemont i Torra i cuadrilla a treballar con tota la gent, a guayarse el jornal NO A ROBAR.
Pressident Torra
Benvnguts a Catalunya. No existeixen ja prou impostos, inclos el q us treiem del irpf, que encara necessitem més. Es Espanya la q ens pressiona i necessitem que cadascú de valtros aporteu diners pel vostre pais. Total, per a qué treballeu si no es per tirar endavant la nova republica? No us queixeu vagos!!!! Treballeu i pagueu. Es el que heu votat, el que mereixeu. I lany que ve un impost diferent.... visca catalunya lliure ( ah! S'accepten donacions)