Òmnium publica un vídeo que respon a la campanya de neteja d'imatge d’Espanya

Deixen patent que ‘l’Espanya real’ que defensa el govern central no té res a veure amb la situació actual del país, denunciant coses com que ‘la manada’ continuï en llibertat, que segueixin considerant la tauromàquia com a cultura o que Espanya sigui el segon país amb més desapareguts en fosses comunes

Contundent resposta d’Òmnium Cultural a la campanya propagandística que va engegar el govern central per dur a terme una neteja d’imatge d’Espanya a ulls del món. Servint-se d’alguns fragments del vídeo original, l’associació deixa en evidència diverses de les cares conegudes que hi apareixen, en acompanyar les seves afirmacions de dades reals sobre temes com la corrupció, la justícia o fins i tot la legalitat d’algunes accions dutes a terme pels diferents governs de l’Estat espanyol.

Òmnium pretén mostrar quina és ‘The real Spain’

Tan sols dos dies ha tardat l’entitat Òmnium Culturalen «desemmascarar» l’estat espanyol i deixar patent quina és, des del seu punt de vista, ‘The real Spain’. L’associació ha publicat un vídeo per contrarestar la campanya de neteja d’imatge que ha llançat el Departament d’Interior, en el qual surten diverses personalitats espanyoles importants que defensen que Espanya és un dels estats «més oberts i desenvolupats» del món.

Per dur a terme la seva comesa, Òmnium s’ha servit d’algunes d’aquestes declaracions per fer patent que la realitat no és exactament com la mostren. Així les coses, davant l’afirmació que «Espanya és una democràcia consolidada», el vídeo parla dels més de 3.000 imputats per corrupció que hi ha actualment al país.

El mateix passa quan a ‘The real Spain’ afirmen que ens trobem en el «període més llarg de llibertats, desenvolupament social i prosperitat econòmica de la història». Òmnium contraataca fent patent que a Espanya es «rescaten bancs i enfonsen vides» i «permeten la pobresa energètica».

Critiquen que ‘la manada’ estigui en llibertat

El vídeo recull molts més casos que intenten plasmar el perquè de la mala imatge que té Espanya a ulls de molta gent.  Per exemple, destaquen el fet que es tracta del «segon país amb més desapareguts en fosses comunes» i l’únic que «guarda un dictador al Valle de los Caídos».

No només això, sinó que també parlen de la llibertat de ‘la manada’, de les contínues dificultats que posen per salvar vides al Mediterrani, o del fet que la tauromàquia encara es consideri «cultura».

L’entitat demana «ajuda per desemmascarar l’estat»

Un altre aspecte que tracten en el vídeo és el de l’actualitat política. En aquest sentit, Òmnium critica que «l’extrema dreta ja està a les institucions», que «es persegueixi la diversitat lingüística» i que «empresoni polítics i líders socials».

El final del vídeo es configura com una crida a la població, ja que l’entitat demana col·laboració per tal d’aconseguir el seu propòsit de «desemmascarar l’estat».