GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Oriol Junqueras, candidat a presidir la Comissió Europea

La formació europea en la qual està inclosa Esquerra Republicana, l'Aliança Lliure Europea (EFA), escollirà el republicà aquest migdia
Oriol Junqueras serà candidat a presidir la Comissió Europea | CatalunyaDiari.cat

 

El president d'ERC Oriol Junqueras serà el candidat a presidir la Comissió Europea de l'Aliança Lliure Europea (EFA), el partit europeu de la formació. La decisió, que formalitzarà el consell del partit europeu en una reunió aquest dijous al migdia a Brussel·les, s'anunciarà formalment en un acte al vespre.

 

És la primera vegada que EFA, que normalment s'agrupa amb el partit dels Verds al Parlament Europeu, presenta un 'Spitzenkandidaten' a les europees, un procés informal pel qual cada partit designa un candidat a la presidència de la Comissió i els eurodiputats es comprometen a només avalar pel càrrec aquells que prèviament hagin estat designats.

 

 

Primer cop que l'EFA presenta un candidat a presidir la Comissió

És la primera vegada que EFA presenta un candidat a la presidència de la Comissió, en el que es considera un gest simbòlic, ja que el nom final al càrrec sempre ha de ser avalat pels estats membres. Els dos principals candidats a presidir la CE són Manfred Weber, pels populars i Frans Timmermans, pels socialistes. També es presenten pel càrrec Ska Keller i Bas Eickhout, pels Verds, i Jan Zahradil pels conservadors i reformistes europeus. 

 

Més notícies relacionades: Duran i Lleida titlla Puigdemont d'«il·luminat, més cupaire que convergent»

 

  

L'Aliança Lliure Europea celebra aquesta setmana a Brussel·les el seu congrés anual i per això s'anunciarà el nom de Junqueras a la capital belga. A l'acte, està prevista també la participació de diversos membres de la candidatura a les europees, inclosa la dona de Raül Romeva i número dos de la llista, Diana Riba.