Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.

Pere Aragonès, escollit candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat

La diputada al Parlament Raquel Sans, serà la cap de llista a Tarragona

El vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, serà el candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer, després que no s'hagin presentat més candidatures a les primàries del partit.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Després que el divendres es tanqués el termini per presentar els avals de cada candidatura, els republicans han explicat mitjançant un comunicat que Aragonès ha aconseguit 2.343 avals vàlids, que representen un rècord en la història d'ERC, superant els 2.105 que va recollir el líder de la formació, Oriol Junqueras, a les eleccions europees del 2019.

També han estat proclamades la secretaria general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, com a cap de llista per Lleida, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, per Girona, i la diputada al Parlament Raquel Sans per Tarragona perquè no s'han presentat més candidatures a les circumscripcions.

Raquel Sans, la candidata a Tarragona

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tarragona ja té candidata. La vallenca Raquel Sans, diputada al Parlament, ha sortit escollida després d'aconseguir 341 avals vàlids. En aquest sentit, s'ha aconseguit el suport de més del 10% de les persones militants a la federació.

Sans comptava amb el suport de noms destacats d'ERC a les comarques de Tarragona, com la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; i el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris. 


A partir d'aquest moment, el procés continua en marxa per triar els membres que hauran d'integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 12 de desembre pel Consell Nacional de la formació. Un dels noms que s'han d'apuntar en aquesta llista és el de l'antic diputat del PSC al Parlament, el tarragoní Carles Castillo, després del seu aterratge a ERC. Encara és tota una incògnita quin paper tindrà a la llista republicana.


Comentaris