Així és la tarragonina Lorena Roldán, la nova líder de Ciutadans a Catalunya

El pas d’Inés Arrimadas cap a la política espanyola ha empès la diputada, de 37 anys, al primer esglaó de la formació taronja al nostre país

Confirmat, Lorena Roldán serà la nova líder de Ciutadans a Catalunya. El pas d’Inés Arrimadas cap a la política espanyola ha empès la diputada tarragonina, de 37 anys, cap al primer esglaó de la formació taronja al nostre país.

Meteòrica ascensió dins de Cs

Roldán ja despuntava —i de quina manera— dins del seu partit i, amb aquest sobtat i abrupte canvi de timó, ara personifica com ningú una trajectòria ascendent i fulgurant dins del partit.

Llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili, la seva trajectòria política —curta però meteòrica— va començar el 2015, quan va ser escollida regidora de l’Ajuntament de Tarragona.

De Tarragona al Parlament

Poc més de mig any després, Roldán va abandonar el consistori per anar a fer de diputada al Parlament de Catalunya —hi va anar de número quatre— i, el recordat 21-D, va ser la número dos per Tarragona, tot fent tàndem amb Matías Alonso.

En aquella campanya, molt a dues veus, Roldán, fins i tot, ja va sonar com a cap de llista taronja a la cambra catalana. La tarragonina, evidentment, va renovar l’escó i, a més, va ser escollida senadora per designació econòmica.

Lorena Roldán, al Parlament de Catalunya | ciutadans

 

Confiança i capacitat de treball

De Roldán, els qui la coneixen, en destaquen la seva capacitat de treball i el repte —acomplert amb escreix— d’enfrontar-se a la barrera mental de la dialèctica. La tarragonina, en aquest sentit, ha vençut el límit i s’ha consolidat com un dels assots de l’independentisme des de la bancada de Ciutadans.

Va assistir a la Via Catalana 2013

Ara, el seu paper prominent i la confiança del seu partit és tan gran que, ni tan sols la seva imatge participant en la Via de Catalana l’any 2013 —ben equipada amb barretina, i una imatge recuperada sempre pels seus rivals polítics—, no li ha fet ni pessigolles.

En aquell moment, la política tarragonina va assegurar a TarragonaDigital que mai havia estat independentista, i que se sentia «pressionada» pels seus caps quan treballava als serveis jurídics de l’administració pública local.

Lorena Roldán, amb barretina, al centre de la imatge
Lorena Roldán, amb barretina, al centre de la imatge | TarragonaDigital

 

La 'benedicció' de Rivera

Avui, lluny d’aquella imatge, Roldán assumeix un repte de gran magnitud i un paper fonamental dins de la remenada, convulsa i exigent política catalana. Líder del partit més votat a les últimes eleccions al Parlament, la tarragonina compta amb la confiança i la fe dels seus i, sobretot, amb la ‘benedicció’ del seu gran valedor, Albert Rivera.

Et pot interessar:


Comentaris