La policia alerta de l'aparici贸 de bitllets falsos arreu d'Espanya

Les falsificacions es donen en els valors m茅s habituals: 5, 10, 20 i 50
Somiar que tens molts diners 茅s sin貌nim de tenir 猫xit i prosperitat | Catalunya Diari

 

La Policia Nacional ha alertat a les seves xarxes socials la recent aparici贸 de bitllets falsos, sobretot de 5 i de 10 euros, a tota Espanya. En concret sembla que s贸n bitllets fabricats per pel路l铆cules o anuncis publicitaris, ja que s贸n de mala qualitat, per貌 que estan afectant a comer莽os i consumidors. El cos policial ha sigut el primer a alertar als consumidors a trav茅s del seu compte de Twitter i ha demanat als seus seguidors que compartissin el tuit per ajudar a difondre la informaci贸.

 

F脿cils de detectar

Els bitllets, segons explica la Policia Nacional, s贸n f脿cils de detectar, ja que en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix una frase en angl猫s: 芦This is no legal tender, its used for motion props禄, que significa 'aquest no 茅s d'煤s legal, 茅s usat com a accessori'. Els mateixos investigadors han confirmat que les falsificacions es donen en tots els valors habituals dels bitllets, des del cl脿ssic de 5 fins al de 50. 

 

Les 鈥攆alsificacions鈥 de 5 i 10鈧 s贸n les m茅s habituals, donat que se'ls hi para menys atenci贸 per tenir menys valor禄, asseguren els investigadors. La policia remarca que utilitzar aquest tipus de bitllets per realitzar pagaments 茅s un delicte, i demana als ciutadans que, en cas de detectar-ne algun exemplar, es dirigeixin a qualsevol comissaria per efectuar la seva retirada.

 

Tamb茅 et pot interessar...

M茅s not铆cies de la categoria Catalunya