ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

L'AP-7 queda desallotjada amb 19 detinguts i Tsunami crida a tallar l'N-II

Els antiavalots agafen un a un els concentrats que estaven asseguts a l'autopista i els empenten cap al punt fronterer
Els antiavalots francesos han començat a desallotjar els manifestants a l'A-9 | Twitter /@DavidFenosa96

La policia francesa carrega contra els manifestants a la Catalunya del Nord per portar-los cap al punt fronterer. Els agents avancen donant cops de porra als concentrats que es posen al davant, i alguns han rebut impactes al cap. Cap a les 8 del matí, desenes d'antiavalots han arribat a aquest punt de tall i s'han posat en formació, disposats a actuar.

Els manifestants s'han assegut a terra. Els agents han començat a desallotjar-los un a un, enviant-los cap a la frontera, però després han utilitzat el gas pebre i han acabat carregant. Hi ha moltes barricades i fogueres a l'autopista que dificulten l'actuació policial. El Tsunami Democràtic fa una crida perquè la ciutadania s'apropi a la frontera i mantingui el tall.

Els concentrats criden consignes com 'Som gent de pau'. Els antiavalots també desallotgen les persones que estan al carril dret, amb els cotxes i els camions, i dues grues estan preparades per retirar els vehicles.

  

Els Mossos d'Esquadra donen una hora als manifestants 

Els Mossos d'Esquadra han donat una hora als manifestants que es concentren a La Jonquera tallant la frontera amb França perquè retirin els cotxes en sentit nord. Si no, actuarà la grua per apartar-los, amb la corresponent multa. La policia catalana intenta dialogar amb els concentrats convocats pel Tsunami Democràtic. Hi ha antiavalots i agents de la Guàrdia Civil preparats per si calgués actuar. Els antiavalots han format un cordó. Els manifestants reforcen barricades amb tot el que troben, com ara troncs, i fins i tot han tombat un arbre. A l'altra banda de la frontera, la policia francesa carrega contra concentrats i els empenta cap al punt fronterer, on hi ha l'escenari.

19 detinguts i Tsunami crida a tallar l'N-II

L'AP-7 en sentit nord ha quedat buida de manifestants a la frontera després de l'actuació de la policia francesa, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.  Durant el desallotjament hi ha hagut un total de dinou detinguts. El Tsunami Democràtic ha cridat a tallar ara l'N-II a la Jonquera.

Els diferents cossos policials han encapsulat els manifestants que quedaven i els obliguen a dirigir-se cap al Pertús. Unes 300 persones es dirigeixen cap allà pels carrils en sentit sud. Prèviament, els Mossos d'Esquadra han donat una hora als concentrats perquè apartessin els vehicles de l'autopista. Les grues treballen per retirar la resta.

Crida per bloquejar la frontera de França amb Euskadi

Tsunami Democràtic ha fet una crida per seguir amb el bloqueig de les fronteres amb França. Ara, però, a Irun. «Catalunya i Euskal Herria viuen un conflicte polític no resolt amb l'Estat espanyol; mentre la ciutadania lluita i reclama drets democràtics i fonamentals, l'Estat només ofereix imposició i repressió», relata el moviment en les seves xarxes socials. Està previst que els manifestants comencin la protesta a les 18.00 hores al peatge de l'A-8 d'Oiartzun-Urruña i, circulant a 60 km/h en els dos carrils, es traslladin fins al peatge d'Hendaia.

"💥 ATENCIÓ: El dur missatge d'ara mateix de Rosalía contra VOX" "❗ Nou lleig de Sánchez a Torra després de les eleccions"