GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els presos recuperaran els seus ordinadors aquest dilluns

Institucions Penitenciaries al·lega que calia comprovar aspectes com que no puguin accedir a Internet | Els polítics continuen denunciant les males condicions a Soto del Real
Els presos recuperaran els seus ordinador, segons ha assegurat Institucions Penitenciaries | CatalunyaDiari.cat

 

La sorpresa va saltar el passat dissabte. Institucions penitenciaries negava, en plena preparació del transcendental judici del procés, que els polítics catalans empresonats poguessin tenir els ordinadors a les cel·les. Ara, però, sembla tot se cenyia a un tràmit penitenciari i els ordinadors seran retornats als presos aquest mateix dilluns, 4 de febrer.

 

Després que el personal de presó els hagi inspeccionat, doncs, els ordinadors seran retornats als polítics que, a l’espera del 12 de gener, han estat empresonats a Soto del Real.

 

 

Indignació entre els presos

Els presos no van poder entrar els aparells divendres quan van arribar a les presons madrilenyes i van denunciar-ho perquè argumentaven que els necessitaven per preparar bé la defensa de cara al judici. Una instrucció del jutge Pablo Llarena va permetre als presos tenir amb ells ordinadors però amb algunes restriccions com, per exemple, que no puguin accedir a Internet. Els aparells han estat retinguts a ingressos durant tot el cap de setmana i aquest dilluns ja es retornaran als presos.

 

Dissabte al matí, la parella de Jordi Sánchez, Susanna Barreda, havia denunciat que "de moment" no havien pogut entrar amb l'ordinador per preparar la seva defensa, i el mateix president de la Crida, Jordi Sànchez, va dir a través de Twitter esperar rebre'l «immediatament» per afrontar «la defensa amb garanties».

 

 

Denuncien les males condicions a Soto del Real

Cal destacar, en aquesta mateixa línia, que els presos també han posat en relleu les males condicions que han de suportar a la presó madrilenya. Josep Rull i Quim Forn, de fet, ja han fet explícites les seves denúncies sobre el fred i les condicions generals a la presó.