Puigdemont sobre el judici de l'1-O: «No serà justícia sinó de venjança»

L'expresident dona per fet que es reactivarà una euroordre d'extradició contra ell després de jutjar els presos i assegura estar preparat per lluitar-la

L'expresident Carles Puigdemont afirma que el judici de l'1-O que tindrà lloc la pròxima setmana al Tribunal Suprem, a Madrid, «no serà un acte de justícia sinó de venjança». «Tots els donem suport i els ajudem perquè estan patint una situació injusta i humiliant i estan sent utilitzats com a exemple», diu en una entrevista des de Waterloo a Associated Press (AP).

Una sentència de culpabilitat, segons Puigdemont, només donaria impuls al moviment independentista, que prediu que obtindria el suport d'una clara majoria de catalans. «El moment arribarà i quan ho faci, tindrem tota la legitimitat per prendre les decisions que ja vam prendre al Parlament i que vam ratificar en un referèndum», assegura.

L'entrevista recull que la declaració d'independència del 2017 segueix sent vàlida per a Puigdemont. «És vàlida i pot activar-se quan tinguem la convicció i la certesa que hauria d'estar-ho», apunta.

Preparat per una nova euroordre d'extradició

Per altra banda, el líder independentista admet també que no el sorprendria que l'Estat reactivés una euroordre contra ell un cop finalitzi el judici. «Ho donem per fet», assenyala, indicant que estan preparats per lluitar-la  altre cop.

«Permetre que em podreixi a l'exili perquè ningú m'escolti, això també és una mena de càstig», conclou Puigdemont, que afirma que el «millor escenari» és que la justícia no l'extradeixi.

«Restituir el president legítim»

El president del Parlament, Roger Torrent, no va investir Puigdemont a distància fa un any per risc judicial | CatalunyaDiari.cat

 

Junts per Catalunya ha tornat a posar  sobre la taula aquesta setmana la possible investidura de Carles Puigdemont,  en una crida a ERC i la CUP per «treballar per restituir el president legítim». El president del Parlament, Roger Torrent, va decidir fa un any no investir-lo a distància per no arriscar-se a obrir un nou procés judicial per desobediència. 

Torrent, també convençut que una sentència condemnatòria al judici provocarà «indignació democràtica», defensava a principis d'any que «no ha canviat res» i que qualsevol decisió que prengui el Parlament ha de ser efectiva i «ha de comportar un escenari real i palpable l'endemà de la decisió»