GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dos treballadors de la Generalitat retiren les pancartes del Palau

També s'ha retirat la que havia quedat tapada i que duia el llaç groc
Imatge dels treballadors de la Generalitat retirant les pancartes del Palau | ACN

 

El president Quim Torra finalment ha ordenat retirar també la pancarta amb el llaç blanc amb un traç vermell que va col·locar al Palau de la Generalitat de Catalunya, i que tapava l'anterior pancarta dels presos amb el llaç groc, acatant l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC).  Així doncs, dos treballadors de la Generalitat han retirat abans de dos quarts d'una del migdia les pancartes que penjaven dels balcons del Palau.

 

Una de les lones portava com a lema en català i en anglès 'Llibertat presos polítics i exiliats', amb un llaç blanc i una franja vermella. Aquesta pancarta tapava l'anterior, que incloïa el llaç groc prohibit per la Junta Electoral Central (JEC) i que també s'ha retirat. Els treballadors també han despenjat la pancarta on es llegia 'Llibertat d'expressió' i apareixia una màscara ratllada amb una franja vermella. La Generalitat ha retirat les pancartes després que els Mossos d'Esquadra rebessin la instrucció de la JEC ordenant-los que despengessin els símbols abans de les 15 hores.

 

a

 

En el mateix moment que s'ha retirat per iniciativa pròpia la pancarta amb el llaç blanc, Torra ha anunciat a través d'un comunicat que presentarà avui divendres un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de fer treure pancartes i llaços d'edificis de la Generalitat i la setmana que ve posarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació contra l'organisme de l'Estat.

 

 

El president de la Generalitat presentarà un recurs contenciós administratiu contra la JEC | CEDIDA

 

Torra considera «injustes» les decisions de la Junta

En el comunicat, Torra argument que les resolucions de la JEC són «manifestament injustes perquè són arbitràries» i garanteix que no s'aturarà en la defensa de la llibertat d'expressió «amb totes les conseqüències que s'hagin d'assumir». En referència al recurs contenciós administratiu que té previst presentar avui mateix, Torra ha concretat que l'escrit demanarà la suspensió immediata dels seus acords.

 

El president català denuncia «l'estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret a l'autodeterminació» i lamenta que «els membres d’aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l’estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals».