GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Sabotatges i tensió durant el trasllat dels presos independentistes cap a Madrid

Membres dels CDR han intentat tallar l’accés a Lledoners amb oli a la carretera | Ja ha començat el trasllat, fortament vigilats per agents dels Mossos, que passarà per Brians 2 on seran transferits a la Guàrdia Civil
Imatge de la presó de Lledoners al punt de les 06.43 d'aquest matí | Guillem RS
 

A primera hora d’aquest divendres 1 de febrer ha arrencat el trasllat dels presos independentistes que des de la propera setmana del 12 de febrer hauran d’afrontar el judici del Procés al Tribunal Suprem de Madrid. Els presos han abandonat les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses per ser transportats pels Mossos fins a Brians 2, on seran reagrupats i trasnferits a la Guàrdia Civil que seran els encarregats de custodiar-los fins a Madrid durant el dia d’avui. A Brians 2 el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la resta del Govern els acomiadarà.

  

 

Tot i que ara per ara l’operatiu de trasllat s’està fent sense problemes, a primera hora del matí diversos grups independentistes convocats per CDR han intentat sabotejar la sortida dels presos fent barricades i escampant oli a la carretera d’entrada a la presó de Lledoners, al Bages, i també posant-se al mig de la carretera a Puig de les Basses, a Figueres. Els Mossos d’Esquadra, sense greus incidents, han pogut reobrir la circulació i ara per ara, tot i algun moment de tensió, no es reporten greus incidents.

 

 

Brians 2, sota el control policial | Guillem RS

 

 

Els nou presos, camí de Brians 2

Els Jordis, l'exvicepresident Junqueras i els exconsellers Romeva, Rull, Turull i Forn han sortit des de Lledoners on hi porten més d’un any en presó provisional. La consellera Bassa ha sortit des de Figueres i la presidenta Forcadell també ha sortit de la presó de Mas d'Enric, a tres quarts de set del matí. 

 

Els Mossos d’Esquadra han activat un important dispositiu de seguretat amb controls de carretera amb unitats d’ordre públic. Furgonetes de la BRIMO han creat una càpsula que acompanyarà els vehicles policials on hi viatgen els presos. També hi ha molta presència policial a Brians 2 on seran reagrupats els presos.