Pla general de persones passejant pel passeig marítim de Cambrils

Salut no descarta gestionar la quarta onada mantenint les mesures vigents

Ramentol diu que la setmana vinent estaran vacunades totes les persones de més de 80 anys

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, no ha descartat gestionar la quarta onada «sense tocar les mesures que hi ha vigents», si s'aconsegueix contenir el ritme de creixement de la pandèmia de la Covid-19. En una entrevista de Rac1 aquest dissabte, ha destacat que si la ciutadania respecta les restriccions, «és molt probable que el ritme d'augment no abandoni aquest creixement lineal» actual, i que el sistema sanitari es pugui sostenir.

«Estem tornant a créixer, i la forma que tindrà aquesta onada vindrà molt influenciada pel que passi aquests propers dies», i ha explicat que, tot i que la pandèmia  està en expansió a Catalunya, el ritme de creixement és sostingut però no vertiginós.

Quant a la mobilitat durant la Setmana Santa, ha dit que el problema no són els desplaçaments: «Si nosaltres ens desplacem, ho fem amb la nostra bombolla  i allà on anem no la trenquem constantment, aquests desplaçaments no suposen un risc epidemiològic excessiu».

Més de 200.000 dosis setmanals

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Sobre el ritme de vacunació a Catalunya, Ramentol ha assegurat que, «si tot va bé», a finals de la setmana vinent s'hauran vacunat totes les persones de més de 80 anys.

«Aquest és el nostre objectiu. Ara portem el 65%» de les persones de més de 80 anys; també ha destacat que 14.000 persones rebran la vacuna d'AstraZeneca aquest dissabte, i que fins a aquest dilluns hi ha 13.000 dosis a administrar que poden reservar a persones d'entre 60 i 65 anys.

Ha pronosticat que quan Catalunya comenci a rebre més de 200.000 dosis setmanals s'activaran els mecanismes de vacunació a gran escala, «però això depèn de la rapidesa amb què arribin les vacunes».

Preocupa la incidència a Lleida

Preguntat per l'elevada incidència  del coronavirus a les comarques de Lleida, ha dit que aquesta regió sanitària és la que ocupa «el focus» de la Conselleria de Salut, però ha rebutjat ajornar la tornada a l'escola després del període festiu.

Ha subratllat que en els últims mesos ha disminuït el teletreball: «La normativa no ha canviat, i esperem que durant aquests propers 15 dies, en la mesura que sigui possible, es reforci el teletreball» per reduir la mobilitat.