Sànchez, Rull i Turull demanen anul·lar la sentència del procés

Tots tres han presentat un recurs perquè consideren que han vulnerat els seus drets fonamentals
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull entrant al Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

 

Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han presentat un recurs perquè s'anul·li la sentència del procés que els ha condemnat a complir entre 9 i 12 anys de presó per sedició. Tots tres asseguren en l'escrit que el Tribunal Suprem ha vulnerat els seus drets fonamentals. Un recurs que arriba un dia després que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, presentés un recurs al Suprem perquè se suspengui la pena de presó.

 

En el seu escrit, la defensa argumenta que per tal de garantir la imparcialitat de la Sala en la resolució d'aquest incident de nul·litat s'hauria de garantir que «la composició personal del Tribunal sigui diferent d'aquella que va celebrar el judici oral».

 

La sala ha volgut escarmentar els líders independentistes

La defensa assenyala que aquesta falta de congruència entre els fets succeïts a Catalunya la tardor del 2017 i la condemna imposada «només sembla poder explicar-se des de la voluntat d'escarmentar als màxims dirigents polítics i socials del moviment independentista amb càstigs que res tenen a veure amb la gravetat real dels fets la comissió dels quals van induir als ciutadans», afegeixen els escrits.

 

Els incidents presentats criden també l'atenció sobre el fet que, dos anys després dels fets, no existeix constància que cap votant hagi estat processat per sedició pels fets del 20 de setembre o de l'1 d'octubre. Segons les defenses dels dirigents independentistes no es pot mantenir que els ciutadans actuessin com a simples instruments totalment «abduïts» pels acusats en una situació d'error invencible.

 

 

També et pot interessar