GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Sanitat confirma 3 casos d'infecció per listèria a Catalunya

La ministra en funcions, María Luisa Carcedo, insisteix que es tracta d'un únic brot amb origen a Andalusia
La ministra de Sanitat en funcionas, María Luisa Cercedo | Twitter

 

La ministra de Sanitat del govern espanyol, María Luisa Carcedo, ha confirmat aquest dimecres un total de tres casos de persones infectades amb listeriosi per consumir carn contaminada a Catalunya. Fins ara es pensava que tan sols hi havia dos casos, però Sanitat insisteix que hi ha un únic brot, a Andalusia. 

 


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

 

 

Segons la ministra, tots els casos tenen «relació directa» amb el consum de carn entatxonada a Andalusia, ja sigui perquè ho han consumit en aquesta comunitat o han portat la carn des d'allà. La ministra també ha confirmat tres casos a Aragó. En total, segons el ministeri, hi ha 150 casos de listeriosi a tot l'Estat, 132 a Andalusia i la resta en cinc comunitats diferent. Carcedo ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans a València on ha recordat que des del 16 d'agost s'ha impedit la comercialització de qualsevol producte elaborat en aquesta fàbrica a partir del mes de maig.

 

Cada dia que passa «el risc és menor»

Carcedo ha insistit que tots els casos confirmats, també els tres d'Aragó, tenen relació amb el focus d'aquesta empresa de Sevilla. La ministra ha explicat que el producte té tres mesos de caducitat i per això ha demanat que qui tingui aquests productes de carn entatxonada a casa no el consumeixi i qui pugui tenir símptomes es dirigeixi al centre de salut per ser diagnosticat. Per Carcedo, cada dia que passa «el risc és menor».

 

La ministra ha dit que s'haurà d'analitzar «amb precisió» què ha passat però ha demanat fer-ho amb «diagnòstics certs i anàlisis confirmats». Carcedo ha recordat que la listeriosi és una malaltia de declaració obligatòria nominativa, i en el cas d'un brot, de comunicació diària i ha demanat no «especular». Carcedo assegura tan aviat com la Junta d'Andalusia va comunicar el brot, el ministeri va activar les dues xarxes, alimentària i sanitària, en comunicació a totes les comunitats autònomes per possibles casos que es puguin produir.