El Síndic recomana a Quim Torra que retiri els llaços grocs de forma «excepcional»

Demanen que, de forma «excepcional», es retirin també les estelades durant el període electoral

El Síndic ha recomanat a la Generalitat, encapçalada per la figura del president Quim Torraque retiri de forma «excepcional» els llaços grocs, a més de les estelades durant el període electoral. No es tracta, però, d'un incís irrellevant, ja que el mateix Torra s'ha compromès a obeir el dictàmen de Ribó. 

El Govern, per tant, sembla que farà cas a les indicacions del Síndic de Greuges i retirarà en breu la simbologia de suport als presos independentistes durant el període electoral a Catalunya. El mateix Ribó, en aquesta línia, ha explicat a la Generalitat que «durant el període electoral, els edificis institucionals han de mantenir la neutralitat política».               

Una mesura «temporal»

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha instat a Quim Torra a retirar la simbologia independentista de la Generalitat
El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha instat a Quim Torra a retirar la simbologia independentista de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

El Síndic ha recomanat a la Generalitat que s'abstingui d'aquesta mena de significacions durant el període electoral. O el que és el mateix, demana que de manera «excepcional» i «temporal» es retirin els llaços i tota la simbologia independentista de les institucions. Ahir mateix, de fet, la Conselleria d'Empresa ja va optar per retirar les pancartes sobiranistes de la seva seu a Barcelona

L'organisme, finalment, ha tancat el seu dictàmen al·legant que «es tracta d’una mesura temporal i que només ha de tenir vigència durant el període electoral».                                                       


Comentaris