Teresa Cardona, la barcelonina morta en un accident d'autobús a Costa d'Ivori

Les 10 alumnes que viatjaven amb la professora han resultat ferides
Teresa Cardona, la docent morta a Costa d'Ivori. | Opus Dei.

 

Molts companys de Teresa Cardona Soriano, la professora barcelonina morta en un accident d'autobús a Costa d'Ivori, asseguren que era una persona «positiva i optimista». Tant és així, que el seu entorn més proper no pot fer més que destacar el seu caràcter empàtic i solidari. De fet, Teresa era l'ànima del projecte Anitie Kossobe, una iniciativa que ella mateixa va fundar l'any 2018 en col·laboració amb una companya ivoriana, tal com recull 'Crónica Global'.

 

Teresa, la docent barcelonina més solidària

Els responsables de Col·legi Major femení Bonaigua i Col·legi Canigó de Barcelona es mantenen en permanent contacte amb les autoritats de Costa d'Ivori, que han pogut confirmar a diversos mitjans espanyols que les 10 nenes que viatjaven amb Teresa i que han resultat ferides es troben fora de perill. Encara es desconeix el motiu pel qual el transport es va sortir de la via.

 

Una de les responsables del Col·legi Bonaigua ha pogut parlar amb mitjans espanyols, tot destacant que Teresa era de les poques persones amb coratge per viatjar a l'estiu a Costa d'Ivori per ajudar. Decidida com era, ja va visitar Yamoussoukro —capital del país— l'any 2018, quan ella i les seves alumnes van començar a pintar la façana d'una escola local i a donar assistència sanitària als més necessitats.

 

 

Els voluntariats d'aquest tipus són habituals en els centres educatius de caràcter religiós i vinculats a l'Opus Dei, organització que ha demanat «una oració» per Teresa. De fet, ja existeixen diversos projectes a Gàmbia i al Senegal, on treballen centenars de voluntaris com la professora de Barcelona.

 

Els Reis d'Espanya mostren el seu condol

L'accident d'autobús es va produir al voltant de les 18.00 hores d'aquest dissabte 22 de juny. El vehicle viatjava des d'Abiyán fins a Yamusukro quan va sortir-se de la via, provocant la mort de la professora i desenes de persones ferides, sobretot alumnes del Col·legi Canigó i Col·legi Major Bonaigua.

 

 

Davant aquest tràgic succés, moltes autoritats han volgut mostrar el seu condol. Un dels primers ha estat el ministre Josep Borrell, qui ha assegurat que «la nostra ambaixada està treballant insistentment per la seva assistència (de les ferides)». Moments més tard, la mateixa Família Reial enviava un missatge de suport a la família de la docent. «La solidaritat rep de vegades cops difícils d'encaixar», asseguraven des del compte oficial de la Casa Reial.

 

 

També et pot interessar...