Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.

Torra activa la seva oficina d'expresident a Girona, amb quatre treballadors

Serà el primer expresident en situar la seva oficina fora de Barcelona

Fa escassos deu dies que Quim Torra va deixar de ser el president de la Generalitat després de la sentència d'inhabilitació rubricada pel Tribunal Suprem en rebutjar el recurs de cassació que ell mateix va presentar contra la condemna que li havia imposat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquests dies, Torra ha fet comptades aparicions públiques: se l'ha vist entrevistat a TV3, en visites als presos de l'1-O i aquest mateix divendres, en una compareixença al costat d'Artur Mas i Carles Puigdemont a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Torra demana la seva oficina d'expresident

Passat aquest temps, Torra ja ha manifestat a la Generalitat de Catalunya que vol fer ús de les prerrogatives que estableix la llei per als expresidents de la Generalitat: una oficina pròpia, amb personal i recursos a la seva disposició. En la missiva dirigida a l'actual vicepresident substitut de la presidència, Pere Aragonès, Torra sol·licita, doncs, que s'activi el procediment per obtenir la seva oficina d'expresident —que quedaria suspesa a tots els efectes en cas que el Tribunal Constitucional donés la raó al seu recurs d'empara i el restituís a la presidència de la Generalitat, probabilitat altament complicada.

Segons ha transcendit, la intenció de Torra és instal·lar-se a la ciutat de Girona: és el primer expresident que opta per situar la seva oficina fora de Barcelona. En concret, sembla que l'edifici escollit serà la Casa Solterra, que s'ubica en un punt molt cèntric de la ciutat, al carrer dels Ciutadans, a tocar de la plaça del Vi i, per tant, de l'Ajuntament de Girona. Actualment, hi ha la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la demarcació de Girona.

A canvi d'una memòria d'activitats que haurà de presentar anualment, Torra disposarà d'aquesta oficina, un cotxe oficial i quatre treballadors al seu càrrec: un xofer, un secretari, un cap de gabinet i un cap de premsa, les despeses dels quals assumirà la Generalitat de Catalunya, tal com s'estableix legalment. Carles Puigdemont, Artur Mas i José Montilla també disposen d'aquestes prerrogatives legals, així com Pasqual Maragall, per bé que adaptades a les necessitats de la malaltia que pateix, l'Alzheimer. Jordi Pujol també n'havia tingut, però hi va renunciar amb la confessió de frau fiscal que va fer el 2014.


Comentaris