Torra demana a Torrent preparar-se per a una possible investidura de Puigdemont

El cap de l'executiu català obre aquesta possibilitat davant les sentències de l'1-O | El president del Parlament aposta per un govern de concentració
Torra ha demanat a Torrent que es prepari per a una possible investidura de Puigdemont | Cedida

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat el president del Parlament, Roger Torrent, que es prepari per si la cambra catalana ha d'investir Carles Puigdemont com a resposta a la sentència de l'1-O. Així ho han explicat fonts del Govern, després que Torrent hagi apostat per un govern de concentració sobiranista com a reacció al veredicte del Suprem.

 

Torra sosté que totes les institucions hauran de liderar la reacció a la sentència, també el Parlament, tenint en compte la possible condemna contra diputats escollits per aquesta legislatura. El cap del Govern insisteix que Parlament i Generalitat hauran de liderar amb l'exemple en el període de «confrontació democràtica».

 

El president exposarà la seva proposta al Parlament un cop fetes públiques les sentències de l'1-O

Així, des de Palau reiteren que la resposta a les sentències interpel·larà tothom, també Torrent i el Parlament, així com tots els representants polítics. Torra insisteix des de fa mesos que qualsevol veredicte que no sigui l'absolució haurà de tenir una resposta democràtica basada en l'exercici del dret a l'autodeterminació. El president té la intenció d'exposar la seva proposta al Parlament, un cop es coneguin les sentències de l'1-O.

 

El president del Parlament aposta per un govern de concentració davant les sentències | Cedida

 

 

  

De fet, Torra manté des del juny una ronda de contactes amb partits, entitats, sindicats i patronals per trobar un fil comú a aquesta resposta a les sentències, en cas que no siguin absolutòries. En aquesta línia el Consell per la República també ha mantingut trobades per buscar unitat estratègica, a més d'altres reunions més discretes que ha encapçalat el mateix Torra. Aquest divendres ha començat una nova cimera independentista a Suïssa amb representants de JxCat, ERC, CUP, ANC i Òmnium, encapçalada pel mateix president, amb Puigdemont i la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira.

 

 

Roger Torrent aposta per un govern de concentració

En una entrevista publicada aquest dissabte al matí, Torrent aposta per un govern de concentració sobiranista com a resposta a la sentència de l'1-O. També assenyala que Torra ha de tenir «forçosament» aquesta fórmula sobre la taula i que, si es dona l'ocasió, s'ha de poder materialitzar. Ara bé, creu que no s'han de descartar altres possibilitats, com unes eleccions.

 

  

El govern de concentració, «una bona fórmula», representaria «el 80%» de la societat i comptaria amb aquells que comparteixin una «agenda republicana», amb un vessant social, un discurs antirepressió i una voluntat de solucionar democràticament el conflicte, segons Torrent. Aquesta opció serviria per a «enfortir» la institució i, alhora, fer visible «la foto del 3-O», ha dit.

 

 

També et pot interessar...