Quim Torra descarta el confinament estricte però proposa mesures més eficaces

Quim Torra es pronuncia sobre les noves mesures contra la Covid: «Ens hi va la vida»

El president ha apuntat que la situació a Catalunya és «massa crítica»
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament
Quim Torra ha comparegut per anunciar noves mesures a Catalunya i ha fet una crida als ciutadans | ACN
 

La situació a Catalunya és «massa crítica» i l'augment de contagis de les últimes setmanes esdevé «molt preocupant». Així mateix ho ha reconegut el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la roda de premsa convocada aquest matí per anunciar noves mesures contra la pandèmia de coronavirus a Catalunya.

En aquest sentit, Torra ha assegurat que el govern farà «tot» el que estigui a les seves mans per protegir a la població. Amb tot, demana a canvi una precaució extrema per part de tots els ciutadans, així com «una gran solidaritat i un gran esforç col·lectiu» per poder protegir la salut dels catalans. «Ens hem de conscienciar que ens hi va la vida», ha afirmat el president de la Generalitat, d'allò més contundent.

Crida a tota la població

Entre altres coses, el president ha anunciat que cal respectar les mesures per tal d'«evitar que arribi als centres hospitalaris» una altra vegada i «no haver de reviure aquells dies d'angoixa i foscor». Per això ha assegurat, dirigint-se a tots els ciutadans: «És les nostres mans evitar-ho».

Torra també ha volgut fer una crida a tots els joves: «Avui, un 'botellón' no és una festa, és un acte d'insolidaritat». En aquest sentit, el president ha demanat a tota la població baixar el ritme de vida actual, i també «reduir la concentració de persones».


Comentaris