Les imatges de retencions a les carreteres catalanes es poden repetir aquest cap de setmana.

Trànsit demana «prudència» davant la massiva operació sortida que comença avui

Les previsions indiquen que més de mig milió de cotxes es desplaçaran des d'avui per les carreteres catalanes

Després de més de tres mesos de confinament i restriccions en la mobilitat, amb l'entrada en vigor del decret de la Generalitat que situa Catalunya en «l'etapa de represa», les quatre províncies catalanes afronten des d'avui una massiva operació sortida que tindrà com a epicentre Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Davant l'allau de desplaçaments que es preveuen en aquest primer cap de setmana d'estiu, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha demanat prudència als conductors. En aquest sentit, Gendrau ha recordat a 'Rac 1' que a la carretera s'ha de tenir «atenció i tensió en la conducció, perquè hi ha hagut una certa sensació de falsa seguretat perquè no hi havia tants cotxes a les carreteres, però ara preveiem que la mobilitat pot créixer». Així mateix, ha demanat revisar l'estat dels vehicles abans de començar qualsevol desplaçament.

Desplaçaments cap a les segones residències

En declaracions al diari 'El Periódico', el director del Servei Català de Trànsit ha comentat que «calculem que la xifra de cotxes desplaçats podria superar el mig milió. Habitualment, les nostres previsions compten amb un marge d’error del 2% o el 3% però en aquesta ocasió, després de tres mesos de restriccions, aquest marge serà més gran. No sabem què passarà, ens genera incertesa».

Gendrau ha manifestat que «moltes famílies que tenen segones residències i fa tres mesos que no han pogut utilitzar-les hi voldran anar». En aquest sentit, ha assenyalat que «els desplaçaments previstos haurien de ser principalment cap a la costa de Girona o la de Tarragona i cap a zones muntanyoses de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa o el Berguedà».

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra desplegaran 749 agents i faran 476 controls de trànsit aquest cap de setmana, dos dies abans de la revetlla de Sant Joan i quan tot Catalunya ja està en «l'etapa de represa», que elimina les restriccions de desplaçaments entre regions sanitàries.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, en previsió de l'increment de mobilitat que hi haurà, s’habilitaran mesures especials de circulació tant en l’operació sortida com al retorn del cap de setmana. Per exemple, s’instal·laran carrils addicionals a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès i a la C-32 entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat. A més, el carril bus-VAO de la C-58 estarà obert a tots els vehicles.


Comentaris