El TSJC condemna Quim Torra a un any i mig d'inhabilitació per desobeir la JEC

El president farà una declaració institucional a Palau després de rebre la sentència
Quim Torra, condemnat a un any i mig d'inhabilitació per desobeir la JEC | acn

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que ordenaven retirar els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos independentistes de la façana del Palau de la Generalitat i de la resta d'edificis públics en període electoral.

 

A més, el tribunal també ha establert que haurà de pagar 30.000 euros d'indemnització. La fiscalia demanava un any i vuit mesos d'inhabilitació, mentre que l'acusació popular, exercida per Vox, en reclamava dos anys. El TSJC va jutjar Torra per un delicte de desobediència o subsidiàriament un de denegació d'auxili per no acatar inicialment les ordres de la JEC. És el primer president de la Generalitat jutjat i inhabilitat mentre ocupa el càrrec.

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, farà una declaració institucional aquest dijous a les 13.30 hores al Palau de la Generalitat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li hagi notificat la sentència sobre el judici contra ell per un delicte de desobediència.

Més notícies de la categoria Catalunya