Tsunami Democràtic defensa que les seves actuacions s'emmarquen en «l'estrica noviolència»

El grup mostra el seu rebuig a les «agressions policials» i a la «repressió exercida» contra els manifestants
Activistes del Tsunami Democràtic a l'oficina del carrer de Buenos Aires de Barcelona | Twitter

 

 

Poques hores abans de la manifestació multitudinària que tindrà lloc aquest dissabte 26 d'octubre a Barcelona, Tsunami Democràtic ha enviat un comunicat per tal de deixar clar alguns aspectes. En primer lloc ha volgut assenyalar que les seves actuacions s'emmarquen «en l'estricta noviolència» i que per tant, no reaccionen circumstancialment sinó que ho fan quan veuen l'oportunitat «d'assolir amb èxit accions» que els acostin als seus objectius. 

 

En aquest sentit ha respost a les acusacions on se l'ha tractat de «grup terrorista» tot indicant que refusa totes aquelles accions que no s'emmarquin dins de la noviolència i assenyala que «si l'Estat considera que manifestar-se, protestar o fer campanyes noviolentes és terrorisme, el problema el té l'Estat, no els que protesten».

 

D'altra banda, ha condemnat les «agressions policials» i ha mostrat el seu rebuig «absolut» a la «repressió exercida contra manifestants» les quals s'han produït en diverses ocasions «tàctiques i eines prohibides a Catalunya», és a dir, amb pilotes de goma. També s'ha referit a les agressions, i detenció, que han patit alguns periodistes i que «han vist coartat el seu dret d'informar emparats en la llibertat d'expressió».

 

Tsunami continuarà fent accions

El grup defensa que cada acció està pensada per ser «conclusiva i exitosa en si mateixa» i per tant, continuarà fent accions per aconseguir els seus objectius: Drets, Llibertat i Autodeterminació. És per això que ha demanat a la gent a descarregar-se la seva App per tal de conèixer el seu pròxim pas.

 

Tsunami Democràtic ha animat a tothom a participar en la manifestació unitària de demà a Barcelona i a buscar els codis QR's que s'hauran de validar a l'App. Finalment han indicat que les persones que vulguin participar en les seves accions es reservin 5 dates: el 9, l'11, el 12 i el 13 de novembre i el 18 de desembre.

 

Comunicat Tsunami Democràtic | Cedida

 

 

També et pot interessar

 

"Urgent: Un Rodalies atropella una persona a Badalona i provoca grans retencions" "❗ ÚLTIMA HORA: Els CDR ocupen un gran ajuntament català"