L'ultimàtum de VOX després de la nit de protestes i foc a Catalunya

El partit de Santiago Abascal ha demanat al Congrés que s'activi l'estat d'excepció pels disturbis
VOX ha emès una missiva en què demanen que es convoqui la Diputació Permanent per declarar l'estat d'excepció a Catalunya | Flickr - Vox

 

 

VOX ha registrat aquest dimecres un escrit a la Mesa del Congrés en què demana que es convoqui la Diputació Permanent per iniciar els tràmits de la declaració de l'estat d'excepció, previst a l'article 116 de la Constitució. Segons la formació de Santiago Abascal, és «l'única resposta» de l'estat de dret per restablir la pacífica i normal convivència i regularitat dels serveis públics essencials a Catalunya, «garantint la seguretat, la integritat i la vida de les persones». VOX considera que aplicar la llei de seguretat nacional és ja insuficient i inadequat tenint en compte la «situació extrema».

 

No podria durar més de 30 dies 

Tot i la situació de dissolució de les Corts, VOX defensa que la Diputació Permanent la pot autoritzar. Concretament, l'article 116 de la Constitució estableix que l'estat d'excepció serà declarat pel govern espanyol a través d'un decret acordat pel Consell de Ministres prèvia autorització del Congrés. I concreta que la duració no podrà excedir de trenta dies, prorrogables per un termini igual.

 

 

Segons VOX, la situació de «greu alteració de l'ordre públic i constitucional» a Catalunya s'ha incrementat exponencialment en les darreres hores. La formació assegura que avui hi ha una situació en què l'estat de dret i la seguretat, la integritat i la vida de les persones d'aquest territori es troben en un «greu risc» pels atacs que s'estan produint per «grups organitzats i animats des d'institucions públiques catalanes».

 

 

També et pot interessar...

 

"🚨 Les exigències dels CDR després del caos a Catalunya" "❗📹 VÍDEO | Agredeixen un mosso d'esquadra caigut a terra: «Mateu-lo!»"