L'ACA inverteix 300.000 euros en el control del nivell de les aigües subterrànies a quatre comarques tarragonines

S'instal·laran nou punts per analitzar aqüífers de Valls, Cambrils, Montblanc, Rocafort de Queralt, Alforja, Vandellòs i l’Ametlla de Mar
Un tècnic instal·lant un pienzòmetre, un aparell que permet mesurar els nivells dels aqüífers | ACN

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte per habilitar nou punts de control de les aigües subterrànies en quatre comarques tarragonines, concretament l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Baix Ebre. Aquests punts, denominats piezòmetres, es col·loquen en profunditats que oscil·len entre els 50 i els 150 metres. Serviran per analitzar els nivells d'aigua d'uns aqüífers que fins ara disposaven d’escassos punts de control.

Nou municipis tarragonins tindran un millor control dels aqüífers

Les actuacions planificades, que es podran consultar fins al 4 de juliol, tant presencialment com per via telemàtica, es duran a terme a nou municipis tarragonins: a Valls, a Cambrils, a Montblanc, a Rocafort de Queralt, a Alforja, a Vandellòs i a l’Ametlla de Mar. L'objectiu és controlar i fer seguiment dels nivells piezomètrics dels aqüífers presents en aquests àmbits. Es preveu destinar més de 311.000 euros en els treballs.

En els municipis de Montblanc i l’Ametlla de Mar es preveu perforar dos piezòmetres a cada municipi, mentre que a la resta de municipis se n'instal·larà un. Segons fonts de l'ACA, actualment, la xarxa de control piezomètric està integrada per prop d’uns 250 punts de control, distribuïts entre les diferents masses d’aigua subterrània de Catalunya. Els nous piezòmetres, que s'habilitaran en un període de quatre mesos, serviran per disposar de forma periòdica de dades de nivells d’aigua subterrània en aqüífers on existeixen pocs punts de control i per tant permetran complementar i actualitzar la informació disponible en aquests àmbits. S'analitzarà, per tant, els seus volums i la seva evolució, amb l’objectiu de valorar l’estat quantitatiu de les corresponents masses d’aigua subterrànies.

"La cursa ciclista més antiga de l'Estat espanyol se celebra a Tarragona" "BONES NOTÍCIES per l'atur a les comarques de Tarragona"