Més de 350 accidents amb animals aquest any a Tarragona

A les carreteres tarragonines hi ha més d'un incident entre vehicles i animals al dia de mitjana aquest 2018
Durant l'any 2018 hi ha hagut 351 accidents de trànsit amb animals a Tarragona | Cedida

 

Amb el que portem d’any 2018, a la demarcació de Tarragona hi ha hagut un total de 351 accidents en què un vehicle ha xocat contra un animal, segons la informació donada pel  Servei Català de Trànsit a TarragonaDigital. Aquesta xifra significa més d’un incident entre un vehicle i un animal cada dia en el territori tarragoní de mitjana. Majoritàriament aquestes col·lisions es produeixen amb porcs senglars. D’altra banda, la xifra de persones ferides en aquest tipus d’accidents és baixa, ja que només representen un 3,5% del total.

 

Un ferit greu en un accident amb animals el 2018 a Tarragona

A les carreteres del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, durant l’any 2018, hi ha hagut un total de 351 accidents entre vehicles i animals, segons Trànsit. En aquest sentit, en 340 d’aquests incidents a les carreteres tarragonines, no hi ha hagut cap afectació pels ocupants del vehicle i no s’ha hagut de lamentar cap ferit. La resta, és a dir, en els altres onze accidents, s’han hagut de lamentar un total de 12 persones ferides.

 

Pel que fa a aquesta xifra, onze dels accidentats van ser diagnosticats com ferits lleus i un va ser ferit greu. Aquest, segons ha pogut saber TarragonaDigital, va ser el passat 5 de març. L’incident va succeir a l’autopista AP-7 a l’alçada de la ciutat de Tarragona, en sentit sud, concretament, al punt quilomètric 236 d’aquesta via. Els fets van passar a quarts de sis del matí i el ferit va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i, a més de ser necessari tallar un carril després del sinistre, on el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va enviar-hi tres ambulàncies.

 

A la demarcació de Tarragona hi ha hagut més de 3.000 accidents amb animals des del 2011 | ACN

 

Sis víctimes mortals en accidents amb animals des de 2011

Des de l’any 2011 fins a l’actualitat hi ha hagut 3.974 accidents amb animals a les carreteres de la demarcació de Tarragona. L’any en què n’hi ha hagut més va ser el 2015, quan en va haver-hi un total de 824. Xifra que s’ha reduït fins als 351 d’aquest any 2018, però que no ha estat la més baixa d’aquests darrers temps. L’any 2012 només en va haver-hi 300, és a dir, menys d’un per dia de mitjana.

 

D’altra banda, en els darrers vuit anys hi ha hagut 6 víctimes mortals a causa d’una col·lisió entre un vehicle i un animal. En aquest sentit, en tres dels últims anys s’han hagut de lamentar morts, concretament, l’any 2011 en va haver-hi dos; el 2012, un; i l’any 2017 va ser quan es va arribar al màxim amb tres defuncions a les carreteres tarragonines.

Els senglars són els animals amb els quals hi ha més accidents a Tarragona | ACN